Browse By

Adam Freeland u Rijeci


Jedan od razvaljivača Harterinog plesnog podija vraća se na mjesto zločina – Adam Freeland glavni je gost trećeg Radio Isus Partyja u Energani 25. svibnja. Energičnom mješavinom breakbeata, electra i rocka Freeland je palio mase još i prije no što je ta glazbena forma dobila ime nu school breaks, a on bio proglašen njenim ocem. Svoj status jedne od ikona žanra održao je i vođenjem cijenjene izdavačke kuće Marine Parade.
Iza njega je nekoliko albuma, hvaljene kompilacije (Global Underground, FabricLive, Back To Mine), pa i jedna nominacija za Grammy. Preostali članovi The Doors upravo su njega tražili za remix “Hello, I love you”, brdo produkcije licencirao je za potrebe filmova, video igrica, pa i dokumentaraca o borilačkim vještinama, no možda najpoznatiji uradak ostala je kultna uspješnica “We Want Your Soul”.
Freeland se okušao i u bendovskim vodama, surađujući s facama poput Joeya Santiaga (The Pixies), Tommya Leea (Motley Crue) i Twiggya Ramireza (Marilyn Manson), no i dalje je prvenstveno poznat kao otkačeni DJ koji je pojavom i odabirom glazbe garancija odličnog tuluma, zbog čega uostalom nismo htjeli propustiti priliku da ga ponovo dovedemo u Rijeku!
Tulum sa Freelandom ujedno je veliki launch party ovogodišnjeg izdanja Hartere, za koju se ulaznice mogu pronaći u sustavu Eventima po cijeni od 180 kuna, a što je cijena koja ostaje na snazi do 1. svibnja.
Početkom svibnja zahuktavaju se i druge Harterine aktivnosti. Tu prije svega mislimo na Radio Isus strip i smartphone aplikaciju preko koje će se osim osnovnih informacija o festivalu moći skidati epizode stripa, igrati različite mini-igre povezane sa likovima iz stripa te osvajati raznovrsne nagrade.
Radio Isus strip zapravo je nastavak priče o Vivi Rinocerus. Prošle su godine likovi i nastambe trodimenzionalno upriličeni u prostoru kompleksaHartere, te su tako prostoru i festivalu dali posve novu dimenziju, a ove se godine otvara novo poglavlje priče i kroz interakciju s posjetiteljima preko Harterine Facebook stranice uskoro kreće i razvoj radnje stripa.
Nastavci stripa će se pored smartphone aplikacije moći skidati i putem društvenih mreža, kao i sa službene web stranice, no više detalja o svemu objavit ćemo u nadolazećim tjednima.
Pratite Harteru na:
http://www.facebook.com/hartera
http://twitter.com/HarteraFestival