Browse By

32. Ri Rock Festival


Ove će godine Ri Rock Festival, najdugovječniji festival neafirmiranih i demo bendova na svijetu, navršiti svoj 32. rođendan. S obzirom na teške prilike koje vladaju svuda, pa tako i na riječkoj rock sceni, koncept festivala je promijenjen, te će ove godine, za razliku od prethodnih godina kada je bio revijalnog, biti natjecateljskog karaktera.
Prva polufinalna večer održati će se u četvrtak, 02. prosinca, kada će kao glazbeni gosti nastupiti “Pogreb X” iz Vinkovaca – matični bend legendarnog Satana Panonskog koji se u formi punk kvarteta nedavno vratio na underground scenu vječnim skladbama kao što su “Lepi Mario” i “Iza zida”. U petak, 03. prosinca, održati će se druga polufinalna večer na kojoj će gostovati pop-punk bend “Shoot me Wendy” iz Zagreba koji je svoju popularnost stekao dobitnom kombinacijom dva energična ženska vokala, melodičnih riffova i žestokih ritmova.

U finalu 32. Ri Rock festivala uz četiri finalista kao glazbeni gost nastupa mladi beogradski bend “Repetitor” koji svojim svirkama po Hrvatskoj plijeni sve veću pažnju i koji opasno prijeti svojom popularnošću bendovima stare garde, što su ljetos dokazali fenomenalnim nastupom na Barufama u Opatiji, kao i na prošlogodišnjem EXIT festivalu, a već imaju i dogovorenu svirku na EXIT-u 2011. Na taj način ćemo moći usporediti riječke snage s mladim predvodnicima suvremene rock scene i vidjeti koliko stvarno vrijede domaće cure i dečki.
Ulaznice će se moći kupiti po nižim cijenama na promotivnom štandu 32. Ri Rock festivala koji će se nalaziti na Korzu ispred Radio Rijeke u periodu od 29. studenog do 11. prosinca, te na dane festivala na samom ulazu u Stereo Klubb. Cijena jednodnevne ulaznice za polufinalne veceri je 25 kuna, dvodnevne ulaznice je 40 kuna, a ulaznice za finalnu večer je 40 kuna (u pretprodaji na štandu 30 kuna).