Browse By

31. Ri Rock Festival

rirock
Ri Rock je najdugovječniji rock festival u regiji, a ove godine u svome 31. izdanju. 31. Ri Rock Festival održat će se u riječkom kultnom klubu Palach dva vikenda za redom, 11. i 12., te 18. i 19. prosinca. Možemo reći da je Ri Rock središnji događaj alternativne scene u Rijeci. Mnoga danas slavna imena svoje prve glazbene korake napravili su upravo na pozornici Ri Rocka. Festival od 2005. godine organizira udruga Ri Rock, zadužena za promociju i oplemenjivanje riječke alternativne scene.
Od ove godine, bendovi se mogu prijaviti isključivo “online”: na www.rirock.org do 4. prosinca u ponoć. Mogu se prijaviti svi koji imaju autorske pjesme i dolaze s područja Primorsko-goranske županije. U suradnji s stranicom www.rirock.net prijavjenim bendovima pruža se opcija da se njihove pjesme vrte na streaming playeru rirock.neta – Demoboxu.
Također prijavu mogu poslati i bendovi sa cijelog područja Hrvatske, od kojih će se izabrati jedan, koji bi nastupio kao gost na zadnjoj večeri Ri Rocka, u subotu 19. 12. Rok za prijavu tih sastava je utorak, 8. 12. u ponoć, a osim toga bitno je da bend u prijavi navede i grad/mjesto iz kojeg dolazi. (RijekaDanas.com)