Browse By

30. Ri Rock

Najdugovječniji rock festival u Hrvatskoj koji je od svojih početaka, daleke 1979. godine, postajao i ostao središnji događaj alternativne scene u Rijeci. Budite dio nezavisnog rocka 12. i 13. prosinca u Stereu. Svi oni koji u gradu nešto sviraju ili sviruckaju, zasigurno su barem jednom stupili na pozornici RiRocka.
Festival namijenjen prvenstveno neafirmiranim glazbenim umjetnicima stvorio je neka od najjačih imena hrvatske i ex-yu scene.
Sjetite se samo Parafa, Termita, Fita , Denis & Denis, Grča… Zajedno sa svojim nasljednicima, Lauferom, Urbanom i Letom 3, te su grupe pronijele takozvani riječki zvuk širom prostora bivše države, a Rijeka je dobila epitet rock grada, grada u kojem se slobodno misli i živi. Danas boje grada brane neki novi klinci.
Pasi, Fatheri, Mandrill, One Piece Puzzle, Hesus Attor jedni su od lidera današnje RiRock scene. Još svježiji bendovi prebivaju u garažama po Rijeci umjesto automobila, koji jedva čekaju pokazati ono što znaju.
Pripremaju se stati pred najzahtjevniju publiku u zemlji. Pripremaju se za jubilarni 30. RiRock! Naravno, festival je i ove godine u organizaciji Udruge RiRock. Ulaz se otvara u 23 sata a cijena ulaznice za jedan dan iznosi 30 kn a za oba 50 kn. (rijekadanas.com)