Browse By

24seven Summer Festival: Želiš li da tvoja glazba postane sinonimom ljeta?


LabIN24seven Summer Festival raspisuje veliki javni poziv upućen svim urbanim glazbenicima, producentima, skladateljima i DJ-ima. Cilj natječaja jest odabrati melodiju, odnosno skladbu koja će postati službenom glazbenom špicom  festivala, a kao takva će se koristiti u svim audio i video produkcijama koje će festival ostvariti. Želiš li postati zvijezdom ljetne produkcije, prijavi se na natječaj i svojom glazbom osvoji mlade iz cijele Europe!
24Seven Team: Tražimo eksploziju!
„Festivalska „himna“ mora biti inovativna, ponuditi apsolutno novi pogled na ljetnu zabavu i energiju. Strogih kriterija za produkciju skladbe nema, bitno jest samo da ona svojom izražajnošću oslikava eksploziju ritma i ljetne energije, novih lica, glazbe i savršene ljetne atmosfere“, navodi direkcija festivala. Jedini uvjet jest da skladba bude ostvarena u potpunosti vlastitoj produkciji.
Iz redova festivalske produkcije, dolazi informacija kako konačna skladba mora biti dostavljena u četiri trajanja – u trajanju od 10 sekundi, 30 sekundi, 1 minute, te 10 minuta. Zajedničko obilježje ili ritam mora prevladavati u sva četri izdanja, a krilatica skladbe treba biti „24seven Summer Explosion 2011“ – to je ujedno i službeni naziv skladbe koja će biti dijelom svih glazbenih produkcija Festivala. Pobjednik natječaja potpisat će ugovor s labIN24seven Summer Festivalom, te biti dobitnikom festivalske plakete.
„Procedura prijave je iznimno jednostavna“, priopćila je produkcija festivala labIN24seven. Glazbenici svoje uratke najprije trebaju „uploadati“ na SoundCloud poslužitelj i link poslati na adresu elektroničke pošte soundtrack@24seven.com.hr, zaključno s 30. travnja…
Nakon poruke o odobrenju skladbe koju će natjecateljima poslati produkcija festivala,  izvođači su dužni Soundcloud link „paste-ati“ na službenu Facebook stranicu festivala – www.facebook.com/labin24seven, a nakon toga zamoliti svoje prijatelje da „like-anjem“ glasuju upravo za njihov prijedlog. Tri skladbe s najvećim brojem glasova postat će službenim skladbama festivala, a ona s najvećim bit će korištena kao glazbena špica događanja.
Pobjednička skladba bit će predstavljena na press konferenciji 6. svibnja, a njen autor će medijima tada moći predstaviti svoj glazbeni uradak i stvaralaštvo.
labIN24seven Summer Festival u Istru dovodi najpopularnije svjetske glazbenike
Kako je prethodno priopćeno, 2. će srpnja vrelu subotnju noć osvježiti mađarska umjetnica Niki Belucci, a Paolo Barbato također je jedan od aduta sedmodnevnog programa. Gramophonedzie jest treći as iz rukava Produkcije festivala, a u Rabac stiže u petak, 8. srpnja, te će svojim live nastupom označiti zatvaranje prvoga izdanja samoga festivala Labin24seven, koji predstavlja novu viziju u dugogodišnjoj misiji brendiranja ovoga prostora kao urbanoga središta mladh iz cijele Europe.
„Ovo je ljeto Labin IN, mjesto na kojem se spajaju tisućljetna kultura i energija mediteranskoga života. I zato, osjetite razliku, osjetite LabIN24seven!“, poručuju iz Produkcije.