Browse By

2. Adria Music Conference


Regionalna glazbena konferencija u najjačem izdanju do sada očekuje nas u Umagu kroz svega nekoliko dana. Josipa Lisac, Nina Badrić, Damir Urban, The Shapeshifters, Rod Philips, samo su neki od svjetski priznatih glazbenih stručnjaka koji dolaze u Umag.
Jedina glazbena konferencija u Hrvatskoj ADRIA MUSIC CONFERENCE održava se u Umagu  01. i 02. lipnja 2012. u hotelu Melia Coral, hotelske kuće Istraturist. Za svega nekoliko dana Istra će postati regionalni centar glazbene industrije, a na konferenciju dolaze vodeći stručnjaci iz glazbene industrije iz svijeta I regije.
U dva dana očekuju nas stvarno vrlo zanimljiva predavanja. Diva Hrvatske glazbene scene JOSIPA LISAC održat će predavanje pod nazivom Glazba jučer i danas… magla svuda oko nas. Jedan od najboljih njemačkih glazbenih producenata i DJ-a, koji će nastupiti i na velikoj pozornici Umaginationa, Marco Sonce predavat će na temu Prošlost, sadašnjost i budućnost dance glazbe u Europi. Mogul radio svijeta koji nam dolazi iz SADa i koji je već više od 20 godina u svijetu radija na samom vrhu te pod sobom ima 35 radio postaja, Rod Philips, u Umagu će održati nadasve poučno predavanje naziva Radio Alla Grande.
Na AMC-u nas očekuju i zanimljive radionice:
RED BULL MUSIC ACADEMY – ove će se godine u sklopu AMC-a prvi puta održati i RBMA Session. Vodit će ga Zed Bias, jedan od pionira britanskog bass i dubstep zvuka. Zed će za vrijeme radionice uživo pokazati kako napraviti remix, odnosno novi aranžman postojeće pjesme. Sudionici će moći aktivno sudjelovati u kreativnom procesu i imati priliku naučiti neke producentske trikove tipične za ovog iznadprosječnog producenta. Ovaj DJ veteran napravio je remixeve za izvođače poput Whitney Houston, Destiny’s Child, Kosheen, koprodukcije za Miss Dynamite, Amy Winehouse, a to je još uvijek samo djelić onoga što Zed Bias ima u svom džepu.
WORKSHOP by SAE – nakon uspješne prošlogodišnje radionice The Shapeshifters se vraćaju i ove godine na AMC, ukazavši tako veliku čast konferenciji. Stručnjaci SAE instituta predstavljaju niz radionica o naprednim tehnikama produkcije glazbe.
WORKSHOP by EMI – ovaj renomirani centar edukacije za glazbene producente predstavlja zanimljiv koncept radionice koji uključuje proces modernog miksanja glazbe, te usvajanje znanja o općoj produkciji elektronske glazbe, uz producentsko natjecanje u kojem će sudionici sami stvarati elektronsku glazbu. (EMI, Luka Tralić Shot – grupa Elemental, Boris Đurđević aka Eric Destler /Colonia)
ŠKOLA PJEVANJA HUSAR&TOMČIĆ – ova radionica uvest će vas u tajne studijskog pjevanja i predstaviti školu repanja u suradnji s poznatim glazbenikom i producentom Baby Dooks-om. U suradnji s EMI edukacijskim centrom voditeljice će predstaviti show-case kako u 30 minuta napraviti kompletnu pjesmu. (Ivana i Marija Husar, Martina Tomčić, Baby Dooks).
Dodatne detalje o radionicama te adresu za prijavu potražite na web stranici www.adriamc.com.
Za adrenalinska uzbuđenja posjetitelja tu su i panel diskusije u kojima sudjeluju zanimljive i stručne osobe koje će u međusobnim razgovorima pokušati odgovoriti na neka od gorućih pitanja u glazbenom businessu, kao što su:
DJ = DJ DANAŠNJA ROCK ZVIJEZDA / UZMITE NAM NOVCE – AKO ZNATE / HRVATSKE TELEVIZIJE I GLAZBA / TURIZAM I VELIKA GLAZBENA DOGAĐANJA / BUDI FER! AUTORSKA PRAVA IN REAL LIFE / FESTIVALI U GOSTIMA u HRVATSKOJ  / EAT MY DUST!… GREETINGS, SOCIAL NETWORKS / FACEBOOK, GLAZBA I FM RADIO / ZAŠTO GLAZBA NIJE KULTURA? SMANJENJE PDV-a NA KONCERTE I GLAZBENA DOGAĐANJA / FIGHT CLUB: PRIMI KRITIKU … BUDI FACA
U zabavnom programu AMC-a očekuju nas prave poslastice. U dva dana konferencije glazbu će vrtiti i pjevati gosti AMC-a: u  petak 01. lipnja svoj novi album predstavit će riječki rocker Damir Urban, u noćnim satima očekuje nas RBMA party Zeda Biassa i Eddy Ramicha, a u subotu 2. lipnja Fresh Island Festival Party, te brojna druga iznenađenja.
Informacije o kotizacijama i prijavi, koji se u LAST MINUTE paketima mogu kupiti za 400 kn, mogu se pronaći na web adresi konferencije  www.adriamc.com, dok se smještaj može osigurati preko agencije Atlas (www.atlas.hr).
Uz Adria Music Conference, grad Umag isti vikend u sklopu glazbenog spektakla Umagination ugostit će vodeća imena svjetske DJ scene. Axwell, Deniz Koyu, Chuckie, ENVY MY MUSIC samo su neki od velikana koji će nastupiti na ATP Dance Areni od 01. – 03. lipnja.