Browse By

2. Adria Music Conference ponovno u Umagu


Drugu godinu zaredom istarski grad Umag postaje središtem najvažnijih regionalnih glazbenih zbivanja uz ADRIA MUSIC CONFERENCE. Brojni regionalni i svjetski priznati glazbeni stručnjaci već su potvrdili svoj dolazak.
Jedina glazbena konferencija u Hrvatskoj ADRIA MUSIC CONFERENCE održat će se u Umagu 01. i 02. lipnja 2012. Hotel Sol Melia Coral, hotelske kuće Istraturist kao jednog od glavnih partnera konferencije, ugostit će vodeće regionalne i svjetske glazbene stručnjake te brojne ljubitelje glazbe i tako na dva dana postati epicentrom glazbenih vibracija u regiji. Premijerno izdanje AMC-a održano prošle godine okupilo je više od 30 predavača iz regije i svijeta, preko 400 sudionika te brojne predstavnike medija iz regije.
Drugu godinu zaredom AMC će svojim programom, kroz brojne zanimljive teme, panel diskusije, predavanja i radionice, pokušati dati odgovor na goruća pitanja iz područja glazbene i popratnih industrija. Na jednom će se mjestu okupiti priznati svjetski i regionalni stručnjaci, diskografi, promotori, DJ-i, producenti, pjevači, plesne skupine, glazbeni kritičari, brojni predstavnici medija te ljubitelji glazbe. Uz stjecanje novih znanja, razmjene iskustava, sudjelovanja na atraktivnim radionicama, posjetitelji konferencije moći će se opustiti i zabaviti na koncertima pod zvijezdama eminentnih imena svjetske glazbene scene.
“Bili smo ugodno iznenađeni odazivom svih sudionika i predavača prošle godine i vjerujemo kako će 2. AMC biti još produktivniji, nadamo se pokrenuti određena rješenja problema glazbene industrije u Hrvatskoj, uz naravno odličnu priliku za poslovnu suradnju i nova poznanstva. Partije ne treba posebno naglašavati jer već svi znaju da će biti odlični, a očekuje nas i pokoja hrvatska premijera!“ izjavila je Mia Pećina, predstavnica svih partnera koji organiziraju AMC (MPG, Seven emp, Lot 28 Studio).
Od danas su otvorene prijave na 4 radionice koje će se odvijati za vrijeme 2. AMC-a. Svaka radionica može primiti svega 25 sudionika i za svaku je potrebno posebno se prijaviti na web stranici AMC-a, www.adriamc.com. Prijave se prihvaćaju do ispunjenja mjesta zato požurite! Radionice će obrađivati sljedeće teme:
GLAZBENI VIDEO – kako napraviti nešto drugačije? Atraktivna radionica koja će polaznike osvijestiti o kreativnom procesu nastajanja inovativnog glazbenog videa. (Voditelj radionice Phatphinger production, osnivač portala TipiTV)

The Shapeshifters


WORKSHOP by SAE – nakon uspješne prošlogodišnje radionice The Shapeshifters se vraćaju i ove godine na AMC, ukazavši tako veliku čast konferenciji. Stručnjaci SAE instituta predstavljaju niz radionica o naprednim tehnikama produkcije glazbe. ( SAE institut, The Shapeshifters)
WORKSHOP by EMI – ovaj renomirani centar glazbene edukacije za glazbene producente predstavlja zanimljiv koncept radionice koji uključuje proces modernog miksanja glazbe, te usvajanje znanja o općoj produkciji elektronske glazbe, uz producentsko natjecanje u kojem će sudionici sami stvarati elektronsku glazbu. (EMI, Luka Tralić Shot – grupa Elemental, Boris Đurđević aka Eric Destler /Colonia)
ŠKOLA PJEVANJA HUSAR&TOMČIĆ – ova radionica uvest će vas u tajne studijskog pjevanja i predstaviti školu repanja u suradnji s poznatim glazbenikom i producentom Baby Dooks-om. U suradnji s EMI edukacijskim centrom voditeljice će predstaviti show-case kako u 30 minuta napraviti kompletnu pjesmu. ( Ivana i Marija Husar, Martina Tomčić, Baby Dooks).
Dodatne detalje o radionicama te adresu za prijavu potrežite na web stranici (www.adriamc.com).
Early Bird prijave na konferenciju otvorene su od danas, i zahvaljujući suradnji s hotelskim partnerom Istraturistom te agencijom Atlas, paketi koji uključuju: kotizaciju, ulaznicu za veliki party Umaginationa i smještaj (2 noćenja s doručkom, 4*) počinju već od 1.355 kn! Early Bird prijave traju samo do 10.4. pa požurite. Više informacija potražite na našem webu.
Uz Adria Music Conference, grad Umag isti vikend u sklopu glazbenog spektakla Umagination ugostit će vodeća imena svjetske glazbene scene, a do sada su svoj nastup potvrdile DJ zvijezde Axwell i Deniz Koyu, koji će svoj nastup imati u ATP Dance Areni.