Browse By

150 godina tvrđave Punta Christo u Štinjanu kraj Pule

Ove sezone tvrđava Punta Christo u Štinjanu kraj Pule slavi 150 godina postojanja. Uz nekoliko nadolazećih promotivnih zabava, najavljujemo brojna događanja u 2013. od koncerata, festivala, izložbi, kulturnih događanja… kroz koja ćemo u cijelosti proslaviti 150 godina postojanja štinjanske tvrđave Punta Christo.
Ova jedinstvena građevina sagrađena je kao obrambena austro-ugarska fortifikacija na poluotoku Punta Christo u Štinjanu koji je smješten na ulazu u pulski zaljev i nasuprot Nacionalnom parku Brijuni. Na 45 metara nadmorske visine, tvrđava se prostire se na više od deset tisuća četvornih metara. Odvaja je duboki rov preko kojeg vode tri ulaza, u unutrašnjosti se nalaze tri dvorišta iz kojih je moguće ući u podzemne prostorije ove fascinantne građevine. Zahvaljujući grupi entuzijasta iz  udruge Punta Christo i Seasplash ova napuštena i zapuštena tvrđava je očišćena i uređena, te se u njoj preko ljeta odvijaju kulturni programi, koncerti, festivali, izložbe, programi za djecu i mlade, radionice…Javnosti je postala poznata kao kolijevka Seasplash festivala 2003., a nakon što je udomila Outlook, najveći europski festival bass glazbe i sound system kulture, postaje popularna diljem svijeta kao top festivalska lokacija & destinacija, oduševljavajući sve koji su je do sada posjetili. Od svibnja do rujna na tvrđavi je otvoren i  ljetni klub – Seasplash Summer Club Fort Punta Christo.
-150godina_fpc_0
150 godina Fort Punta Christo dodatno će se obilježiti novim vizualnim identitetom i podizanjem službene web stranice na adresi www.fortpuntachristo.net početkom svibnja.
Povodom 150 godina Fort Punta Christo najavljujemo niz istoimenih promotivnih zabava: 11.svibnja u Pogonu/Tvornici Jedinstvo i Močvari u Zagrebu i u Stereo Dvorani u Rijeci 18. i 24 svibnja. Službeno otvorenje sezone na tvrđavi Punta Christo i Seasplash Summer Club-a rezervirano je za subotu 18. svibnja.
Promotivna događanja povodom 150 godina tvrđave Punta Christo najavljuju:
– program Seasplash Summer Club-a, 18.05.-29.09.2013. (tba):
www.seasplash-festival.com/summer-club
www.facebook.com/seasplash.summer.club.fort.puntachristo
– 4 festivala koja se događaju tokom ljetne sezone, kronološkim redoslijedom: Slurp!, Seasplash, Outlook i Dimensions. Više informacija o izvođačima, sadržajima, ulaznicama… pronađite na službenim web stranicama:
Slurp! 15.06./13.07./3.08./28.09.2013.
www.slurpfestival.com
11th Seasplash festival 18.-22.07.2013.
www.seasplash-festival.com
Outlook festival 29.08.-02.09.2013.
www.outlookfestival.com
Dimensions festival 05.-09.09.2013.
www.dimensionsfestival.com