Browse By

Zrće: Gosti će morati poštovati turistički bonton

Uoči turističke sezone zbog postizanja veće sigurnosti i bolje kvalitete na području Novalje i popularne plaže Zrće u pripremi je unapređenje komunalnog reda, ali i uvođenje određenih pravila ponašanja i turistički bonton, stoji u priopćenju iz Ureda gradonačelnika Novalje Ante Dabe.
Jedno od ključnih pitanja je sigurnost gostiju i određeni komunalni red, što podrazumijeva bolje komunalne uvjete na Zrću i smanjenje buke za 30 posto, ali i uvođenje turističkog bontona odnosno određenih pravila ponašanja za goste, uglavnom one mlađe populacije.
“Prema istraživačkoj anketi provedenoj prije dvije godine među mladim ljudima na 2. visoko mjesto stavljena je sigurnost, uz konstataciju da bi trebalo biti više sigurnosti na toj popularnoj destinaciji”, piše u objavi.
Prema riječima gradonačelnika Ante Dabe radi se o podizanju ukupne kvalitete boravka gostiju na području Grada Novalje i Zrća. Cilj je gostima sa Zrća i svim ostalim kategorijama gostiju na području grada Novalje ponuditi veću vrijednost doživljaja kroz sigurnost, komunalni red i turistički bonton te tako odmor učiniti još kvalitetnijim, zaključuje se u priopćenju.