Browse By

Zion Train u Stereo Dvorani

Uvjerljivo najjače ime ovosezonske koncertne sezone u Rijeci je Zion Train, koji dolaze u Stereo Dvoranu na prvosvibanjski praznik rada (01.05.), neposredno nakon turneje po Južnoj Americi. Ovi dub/dance prvaci iz Velike Britanije u Rijeku dolaze po drugi put, nakon što su nastupili kao headlineri na festivalu Priredba pred dvije godine. Dolaze povodom promocije i skorog objavljivanja remiksirane verzije posljednjeg studijskog albuma “Live As One”, kojim su lani osvojili i nagradu na Reggae Grammy Awards (Kingston, Jamajka) za najbolje producirani dub album godine.
Pionirski futuristički UK Dub Sound System, multi-kulturalni kolektiv multi-medijskih entuzijasta, audio/vizualnih komunikatora i uzurpatora ustaljenosti, Zion Train su svojevrsni dub fenomen! Početkom 90ih pomaknuli su granice dub zvuka i produkcije, toliko da njihova izdanja iz prošlog desetljeća i danas zvuče svježe i inovativno. Kontinuirana predanost rezultira jednim autorskim albumom godišnje, a do sada su izdali 11 albuma. Respektibilan je i popis izvođača s kojima su surađivali: Gentleman, UB 40, Luciano, Beenie Man, Jah Radics, Patrice, Chumbawamba, Ozric Tentacles, The Ruts…
Još je bitno napomenuti da Zion Train u Stereo Dvoranu dolazi u punom sastavu: “dubmaster” Neil Perch, puhačka sekcija koja se sastoji od trombonista i trubača Dave Hakea i Bigge, te MC DubDadda zasigurno će riječkoj publici priuštiti vrhunski dub/dance party!
Kao DJ podrška Zion Trainu nastupiti će FiLiP i Enigma.
DJ Enigma je vječni entuzijast, jedan od organizatora Seasplash festivala, a poznatiji nam je kao bubnjar Radikal Dub Kolektiva. Zagrijati će nas za nastup Zion Traina svojom dub i dubstep selekcijom.
FiLiP je DJ, MC i producent iz Motovuna u Istri. Član je hiphop grupe PCP za koju radi svu produkciju. Sa PCP-om je nebrojeno puta nastupao u Istri, a često navrati i u Rijeku. Paralelno uz PCP zadnje 2 godine stvara jungle glazbu gdje voli eksperimentirati sa tradicionalnim zvukovima iz cijelog svijeta. Nakon Zion Traina zadužen je napraviti drum&bass/jungle ludnicu!