Browse By

Zavidan plasman hrvatske DJ ambasadorice na Ibizi

Iako nije osvojila jednu od tri rezidencije koje je burn studios osigurao pobjednicima najvećeg DJ contesta u Europi, predstavnica Miss Soulfly Hrvatsku je na Ibizi predstavila u najboljem svjetlu. Riječanka Marina Karamarko za trajanja intenzivnog burn studios Residency bootcampa svojim je radom i zalaganjem došla do same završnice natječaja, gdje je za rezidenciju u kultnom klubu Sankeys ipak odabran drugi predstavnik.
Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, burn studios Residency program ponudio je talentiranim mladim DJ-ima priliku života, šansu da osvoje jednu od tri ljetne rezidencije na Ibizi. Krajem svibnja 18 finalista stiglo je na najveći party otok na svijetu, na kojem su proživjeli dva intenzivna tjedna sastavljena od master-classova poznatih DJ mentora, tehničkih lekcija partnera projekta, glazbenih ad hoc izazova i niza drugih prilika za nastupe pred rasplesanim ljubiteljima zabave na Ibizi. Svi su natjecatelji prisustvovali i IMS glazbenoj konferenciji, na kojoj su dobili priliku upoznati mnoge utjecajnike iz svijeta elektronske glazbe.

VIDEO: BURN STUDIOS MIX OFF CROATIA
http://www.youtube.com/watch?v=3BB_mTALXKw

Među predavačima-mentorima našli su se, između ostalih, Solomun, Maceo Plex, Joe Goddard, Avicii, Steve Lawler i Fatboy Slim, čije je zabavno ali i inspirativno predavanje ostavilo najveći utisak na natjecatelje. Fatboy Slim demonstrirao im je kako kreirati dobitan mix te izložio svojih osam DJ pravila, koja uključuju sve aspekte posla od kreiranja vlastitog imidža  do važnosti povezivanja s publikom.

„Uvijek se zabavljajte 20% jače od svoje publike. Morate ih voditi vlastitim primjerom.“ – Fatboy Slim

Uz troje natjecatelja koji su svoje mjesto u finalnih šest osigurali putem raznih natječaja, Miss Soulfly u veliku je burn studios Residency završnicu pozvana direktno od strane mentora projekta i voditelja programa kluba Sankeys, što je ujedno bila i njezina najveća želja na samom početku natječaja. Nakon izvrsnog seta koji je odsvirala u svojem najdražem klubu na Ibizi, za rezidenciju je ipak odabran natjecatelj Tommy Kid, dok je Marina još nekoliko dana ostala na Ibizi kako bi odmorila od intenzivnog načina života i sažela dojmove.
“U protekla dva tjedna dobila sam pravi uvid u to kako izgleda svijet DJ-a profesionalca. Jedan dan jedeš škampe na brodu i uživaš u ljepotama novootkrivenih lokacija, drugi dan si na svirci, spavanja nema, moraš završiti remix, davati intervjue, biti nasmiješen i srdačan, ići opet na drugu svirku… Vremena za pripremu nemaš, upoznaješ toliko novih ljudi da ti je teško pratiti vlastite misli i osiećaje. Svaki trenutak i svaki dan bili su nevjerojatan doživljaj. Naučila sam pobijediti samu sebe kada sam umorna, dobila sam uvid kako to sve izgleda iz prve ruke, družila se s najvećim zvijezdama današnje elektronske scene. Sve to skupa je jedno ogromno i predivno iskustvo, koje me toliko napunilo energijom i pomoglo mi da narastem kao čovjek i artist.”, otkriva Miss Soulfly po povratku s Ibize. Ispred nje je radno i bookirano ljeto u Hrvatskoj, a ostvareni kontakti i poznanstva svakako će pomoći da ovu mladu damu uskoro počnemo pratiti i putem vodećih svjetskih glazbenih medija.