Browse By

ZAGREB TE ZOVE POKRENI SE !

Napravite dobro djelo za svoje tijelo i pokrenite se! Pridružite se timu kineziologa i nutricionista koji vas vode na besplatno putovanje na kojem ćete bolje upoznati vlastito tijelo i pokloniti mu najljepši poklon – vježbu. Zagreb je domaćin završetka ljetne turneje projekta Pokreni se! Nove fontane u četvrtak 28. kolovoza u 09.30 sati biti će najveće vježbalište u Hrvatskoj. Stotine prijavljenih građana zajedno sa sportskim zvijezdama slaviti će zdravi život i ukazati na potrebu svakodnevnog rekreiranja i bavljenja sportskim aktivnostima. Kroz dva ljetna mjeseca na potrebu za vježbanjem ukazuju stručnjaci s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.
 
“Vježbanjem se oblikuje tijelo i unapređuje zdravlje. To je istina koja dobro zvuči ali samo pod jednim uvjetom. Svaka sekunda tjelesnog vježbanja mora biti stručno utemeljena i vođena. Stoga, da bi vježbanje bilo sigurno i učinkovito, povjerenje treba dati kvalificiranim stručnjacima. Takav odabir nema alternativu. Pokrenite se uz kineziologe i sportske trenere!” – poručuje dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu prof. dr.sc. Igor Jukić.
 
POKRENI SE! tim čine kineziolozi Nataša Vaci, Jan Doležal i Marijo Anić Kremić te nutricionistkinja Karmen Matković.
NATAŠA VACI je studentica KIF-a iz Nuštra, viceprvakinja Hrvatske u boksu 2011. godine. Trenerica je djece u borilačkim vještinama.
JAN DOLEŽAL završava KIF, smjer kondicijska priprema sportaša. Aktivan je igrač i član hrvatske reprezentacije australskog nogometa.
MARIJO ANIĆ KREMIĆ rođen je u Kninu. Kolumnist je sportskog mjesečnika ZG SPORT a kineziologiju proučava od rane mladosti. Ljubav prema sportu obilježila je njegov dosadašnji put, od početaka u sportskom klubu na Braču, do Kineziološkog fakulteta u Zagrebu na kojem je jedan od diplomanata s idejom i vizijom za budućnost.
KARMEN MATKOVIĆ dipl.ing.preh.teh.nutricionistica. Rođena je u Splitu. Suvlasnica je Definicija hrane d.o.o., edukativnog centra za savjetovanje u području nutricionizma i koautorica internetske nutricionističke enciklopedije www.definicijahrane.hr.
Na zdravom jutru uz Pokreni se stručni tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba educirat će sve vježbače koliko je potrebno rekreaciju provoditi uz stručni nadzor, dok će nutricionistkinja Karmen održati kratko predavanje o pravilnoj prehrani. Pozivamo sve da se prijave za vježbanje na www.pokrenise.hr ! Partneri projekta osigurali su sve potrebno za ugodno vježbanje poput KOZMO prostirki, vodu Jana, magazin Men’s Helath te razne poklone poput majica i drugih iznenađenja.