Browse By

Yves Larock u Aquariusu

Nakon što je desetak godina djelovao kao MC reper, švicarski glazbenik Yves Larock u manje od toliko postao je inetrnacionalna zvijezda i izuzetno cijenjen DJ/ producent na house sceni. U svojim lepršavim i veselim setovima kombinira ritmove Afrike i Jamajke, a njegov virtuozni set imet ćete priliku čuti u Aquariusu 16.05.2009.
Larock je uzlet u svojoj DJ karijeri doživio zahvaljujući veoma popularnom klubskom hitu iz 2005. godine „Zookey“. Single koji je prodan u više od 150 tisuća primjeraka bio je najsviraniji klupski hit te godine.
Kao producent se ipak potvrdio sa globalnim hitom „Rise up“ u 2007. godini, upravo zbog optimističnih riječi pjesme kojima reggae vokalist Jaba publiku na plesnom podiju redovito  dovodi do delirija. Pjesma je postala broj 1 na glazbenim ljestvicama u više od dvadeset zemalja, a sudbina joj je bila određena već prvoga puta kada je puštena na Kiss radiju (UK) i prije nego što je bio određen datum službene objave. A isti scenarij se ponavljao svakog puta: telefoni na radio postajama užarili su se od poziva i nije bilo druge nego uvrstiti je na playlistu. Jedan od velikih suportera bio je i Pete Tong, koji ju je u proljeće 2007. Pustio na svom Radiu 1.
Međutim, stvar nije bila samo hit u Europi, već je sada postala gotovo klasik u Južnoj Americi, SAD-u, Africi, Indiji i Južnoj Africi….
U manje od deset godina, koliko se bavi elektronskom glazbom, Yves je svojim originalnim stilom kojim house kombinira s reggae i zouk ritmovima, preme ocjeni publike i kritike, ostavio nezamjenjiv trag na house sceni. Svoj jedinstveni stil izgradio je korištenjem  zvukova egzotičnih instrumenata, kao što su bendžo, balafon ili havajski čelični bubnjevi.
Kao MC reper djelovao je devedesetih godina pod imenom Arsenrock. Svi su ga zvali Larock i otuda njegovo novo umjetničko ime, koje koristi od 2000. godine kada je počeo istraživati svijet elektronike. Danas je jedan od traženijih DJ-eva koji svaki vidend nastupa u vodećim klubovima diljem svijeta i uskoro objavljuje svoj prvi album.