Browse By

Whoops festival na Kopaoniku

State of Exit i Udruženje Freestyler predstavljaju WHOOPS Battery – Snowboard & Music Festival na Kopaoniku od 9. do 11. veljače ove godine.
U okviru festivala održati će se se snowbording natjecanje najvišeg ranga u regionu – Europski kup u disciplinama “Big Air” i “Slope Style”. Kup se održava šesti put, a potvrđeno je sudjelovanje najvećih zvijezda snowbordinga.
Tri dana adrenalin će vam podizati preko 80 natjecatelja svojim snowboard vratolomijama u dnevnim i noćnim takmičarskim i revijalnim nastupima na velikoj stazi Malo jezero, a ako ste dovoljno hrabri imati ćete priliku da se sami okušate na maloj Half Pipe stazi. Nagradni fond takmičarskog programa iznositi će 5000 eura.
Britanski drum’n’bass DJ Goldie, francuski hip-hop DJ Cut Killer, te bendovi Sajsi, Trance Balkan Desorganisation i Overdrive su samo neki od muzičara koji će nastupati na više lokacija tokom tri dana festivala na planini.
Kompletan sportski dio, postavka elemenata na stazi i uređenje staze, propozicije takmičenja, prijave sudionika i prateća dokumentacija takmičenja kao i ocjenjivanje i bodovanje odvija se po pravilima FIS federacije i uz monitoring sudija ove organizacije, odnosno uz nadzor svjetske ski i snowboarding federacije.
Uvertira će biti u Novom Sadu 24. siječnja na platou Spensa, gde će natjecatelji svjetskog renomea pokazati dio svojih umijeća, a naravno, da bi ugođaj bio potpun, tu je i muzički program kao i after party.
– Više informacija ovdje.