Browse By

Valentinovo uz Crnu Kuću!

Predstava o kojoj priča cijeli grad i koja je u samo dvije izvedbe stekla brojne poklonike vraća se u kino Studentski centar! RASPORDANA je izvedba u noći nakon Valentinova, a novi termin je 01.03.2013. !!! Izložba kostima iz Crne kuće.
Zagreb, 12. veljače 2013. – Zagreb je opet u strahu od sve dubljeg prodora Turaka u susjedne krajeve. Strah se uvukao u kosti stanovnika Gradeca i Kaptola, no vedri duh i pjesma najjače su oružje! Urnebesna povijesna glazbena komedija Crna kuća – mjuzikl u boji ponovo se prikazuje u Zagrebu! Predstava u noći nakon Valentinova 15. veljače 2013. je RASPRODANA, a slijedeći termin prikazivanja je 01.03.2013. s početkom u 19.30 sati u obnovljenom kinu Studentskog centra u Zagrebu.
Raskošni kostimi u mjuziklu djelo su marljivih ruku Odjela kostimografije na zagrebačkom Tekstilno- tehnološkom fakultetu, a u petak 15.02. upravo će ovi vrijedni studenti upriličiti izložbu skica za kostime, radne fotografije i tri originalna kostima iz predstave te svim znatiželjnicima dočarati proces stvaranja kostima za ovako zahtjevnu predstavu.
Originalno djelo autora Ladislava Prežigala i Darka Hajseka, nakon samo dvije izvedbe stekla je brojne poklonike, a salve smijeha te glasno odobravanje vrhunskih zaraznih glazbenih brojeva, govore o tome kako je riječ o iznimnom kazališnom projektu za kojim su već pokazale interes svjetske kazališne kuće. Vrhunska gluma, usklađeni plesni koraci upotpunjeni su bogatom kostimografijom koja je oživjela ovu priču s Kaptola 16. stoljeća. Rasplesani franjevci i opatice, step u tamnicama i paljenje vještica samo su neki trenuci u kojima možete uživati gledajuci ovu predstavu. U glavnim ulogama zasjat će već uigrana glumačka postava, glumice Dunja Fajdić i Marija Kolb te glazbenica Antonija Barišić. Glavnog pozitivca utjelovljava Hrvoje Foretić a negativca briljantni Damir Kedžo.
Crnu kuću dva su mjeseca na svakodnevnim probama brusili vrhunski izvođači, koji su pod redateljskom palicom svjetski poznatog koreografa i redatelja Igora Barberića postavili djelo kojeg se ne bi posramile ni vodeće svjetske pozornice. Dramaturg mjuzikla je Igor Weidlich, a pojačanje je stiglo i s Broadwaya – glazbeni ravnatelj Seth Weinstein polirao je glasove i vokalne aranžmane kako bi Crna kuća zasjala punim sjajem i po standardima koji su trenutačno aktualni u svijetu mjuzikla. Za spektakl je zaslužna nezavisna B Glad produkcija, koja je prodrmala regiju uspješnicom Footloose.
Ulaznice za novi termin predstave 01. ožujka 2013. od 19.30 sati se mogu kupiti po cijeni od 80, 100 i 120 kn u sustavu ulaznice.hr ili na blagajni Studentskog centra (pon – pet od 15 – 19 h , vikendom od 12 – 16 h), preporučamo što raniju kupnju ulaznica zbog izrazito velikog interesa za mjuzikl.
www.crnakuća.com