Browse By

Valentinovo u Aurori

Britanska house atrakcija Freemasons nastupiti će na Valentinovo u primoštenskoj Aurori. Iza Freemasons projekta zapravo stoje Russel Small i James Wiltshire, duo producenata iz Brightona, najomiljeniji engleski produkcijski tim.
Russel i njegov prijašnji bend su već imali tri Top Ten hita, Brit award nagradu i multimilijunsku prodaju hita „Turn around“, dok je James radio sa pop zvijezdama kao što su Donna Summer, Texas i Kylie Minogue. Interesantna je priča o tome kako su dobili ime koje ih je proslavilo.

Naime, u lokalnom pubu u koji su često zalazili, razmišljali su koje bi ime koristili. Nakon što im je vlasnik lokala obećao da će, ukoliko budu imali No.1 hit, u njegovom pubu imati doživotnu besplatnu konzumaciju, nije im preostalo ništa, nego nazvati se prema imenu pub-a – Freemasons.
Početkom 2007. godine izdali su „Shakedown“, dupli miksani cd s 33 stvari na kojima su radili prve dvije godine. Iste godine remixirali su Marvin Gaya i njegovu stvar „Sexual healing“ , Eurythmicse „Here comes the rain again“ (koja nije službeno objavljena). Sredinom 2007. g. izlazi njihova radio verzija „Beautiful liar“ Beyonce i Shakire.
Slijedeći hit koji su ostvarili uz suradnju s fantastičnom Bailey Tzuke bio je single „Uninvited“ , cover velikog hita Alanis Morisette, kojim su predstavili svoj album „Unmixed“. „Uninvited“ je osvojio srca i duše engleske publike, a isti efekt proširio se Europom i Amerikom. Nastavljaju suradnju s američkim etiketama te tako remixiraju singl jedne od članica Destiny’s Child, Kelly Rowland – «Work», produkcijski vrlo zanimljiv uradak usred kojeg s ubacili brejk koji odudara od dosad viđenog, r’n’b usred funky housea.
Beyonce Knowles pozvala ih je da uskoče s produkcijom na njenom nadolazećem albumu, a oni nastavljaju s remixiranjem ponovno Marvin Gaya «I heard it through the grapewine», Sophoe Elis Baxtor – « Heartbrake make me a dancer». Slijedeći, šesti po redu singl Freemasonsa trebao bi biti «If», s vokalom Hazel Fernandez. Samo u 15 tjedana u 2007. godini na britanskoj top 40 ljestvici nije bilo niti jednog produkta produkcije Freemasonsa, što pokazuje njihovu veličinu i daje razlog da se o njima govori u superlativima.
– Cijena ulaznice iznosi 70 kn.