Browse By

Urban fest Osijek 2011. – The Casualties prvi headliner!


Nakon što je prošle godine ugostio 40-ak ponajboljih demo bandova iz regije uz goste (Behemoth, Elvis Jackson, Opća Opasnost, Elemental, Pero Defformero te Six Pack), Urban fest Osijek će i ove godine pružiti vrhunski glazbeni doživljaj svim posjetiteljima! Odlične reakcije publike i medija bile su itekako dovoljan razlog da se još jednom krene u potragu za najkvalitetnijim demo bandovima, ali i headlinerima koji će i ovo osječko ljeto užariti do maksimuma.
Osmi po redu Urban fest Osijek održat će se od 07. do 09. srpnja 2011. godine u dvorištu bivšeg disko kluba Vega. Do sada se za nastup na UFO-u prijavilo 190 bandova, a prijave traju do 22. svibnja na www.ufo.com.hr. Svi koji žele još uvijek stignu poslati svoju prijavu te tako pokušati izboriti svoje mjesto među bandovima koji će nastupiti ove godine!
A sada, konačno i objava prvog headlinera ovogodišnjeg Urban festa Osijek! Riječ je o kultnom američkom bandu The Casualties koji će na UFO-u nastupiti u četvrtak, 07. srpnja. Dolaze sa ulica New Yorka, odišu poznatom newyorškom žestinom u zvuku, dovoljno su melodični da ih slušaju pobornici californijske scene, a ujedno i sirovi za pobornike britanskog punka.
THE CASUALTIES
Nastali 1987. u New Yorku, unutar ere street punka, te vođeni idejama koje su pred njih prostrli bendovi kao što su Exploited, GBH sa jedne strane, te Dead Kennedys ili TSOL sa druge strane, The Casualties su izdržali punih 25 godina na sceni, ne mijenjajući svoj prvotni izričaj, ali konstantno rastući kao glazbenici i kao bend u cjelini.
Prvih 10 godina su nastupali po Americi ostavljajući dojam odličnog live benda, da bi 1997. napokon izdali svoj prvi album For The Punx, koji se instantno počinje nalaziti u walkmanima pankera cijeloga svijeta. Nakon toga je sve krenulo lakše, te u prosjeku svake dvije godine izdaju album, a posljednji koji su izdali, „We Are All We Have“, 2009. za poznatu underground etiketu „One Side Dummy“ u potpunosti je pokazao do čega su izrasli, te je pobrao pohvale sa svih strana svijeta, preko fanzina, do publike.
No, The Casualties su bend koji svoju pravu, svoju najbolju i najjaču stranu pokazuje na live nastupima koji obiluju energijom i žestinom, a ujedno i velikom pozitivom koja se osjeća u zraku. Svojim tekstovima, koji govore o raznim sferama života, kao što su politika, zajedništvo, prijateljstvo, te naravno ljubav, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a to dokazuje vjerna publika koja im s godinama samo raste.
The Casulaties, bend koji je obišao gotovo cijeli svijet, na svoju veliku kartu mjesta gdje su sve nastupali, od ove godine stavlja i Osijek, a mi smo ponosni što imamo priliku ugostiti jedan tako velik bend.
http://www.youtube.com/watch?v=0gLD3-trfBE
http://www.youtube.com/watch?v=yjvohu5zJlI
http://www.youtube.com/watch?v=Fe2mBuF35yA
Sve informacije u svezi Urban festa Osijek 2011. možete pronaći na web stranici festivala www.ufo.com.hr, a pozivamo vas da nam se pridružite i na službenom Facebook fan pageu – http://www.facebook.com/#!/urbanfestosijek.