Browse By

Umek i Marko Nastić u Aurori

Međunarodno priznati DJ-evi Umek i Marko Nastić odmjeriti će snage za DJ pultom u primoštenskoj Aurori u petak, 10. srpnja. Kao DJ, Umek se imao priliku dokazati na svim kontinentima i zapravo možemo reći da nema kutka svijeta u kojem postoji elektronička scena, a da Umek tamo nije nastupio, često svojom umješnošću za pultom zaslužujući ponovni poziv.
aurora
Umek i Marko Nastić nastupaju u Aurori
Slično vrijedi i za produkcijski dio priče u kojem je dao svoj doprinos i house i electro glazbi, no prvenstveno biva orijentiran technu kao svojoj prvoj i najvećoj strasti. Popis izdanih ploča, pojavljivanja po kompilacijama i studijskih mikseva vrlo je impresivan i uključuje jake izdavačke kuće kao što su Monoid, Primate, Fine Audio, Novamute, Tortured, Ultra, Renaissance, Proton, Circle i Audiomatique, dok kao najpoznatije pseudonime izdvajamo Mumps, Zeta Reticula, Kemu, Polyvinyl, Ratcapa i Alba Patera.
Umek, nakon više od 15 aktivnih godina, ne samo da ne posustaje u hipnotiziranju masa svojim specifičnim zvukom, već i dalje neumorno traži nešto čime bi propitivao postojeće klišeje glazbene industrije i redefinirao vlastitu viziju elektronike. Iz tog se nastojanja 2007. pojavila njegova najnovija glazbena terapija “1605 – Sixteenofive”, koja je među suradnicima, kritičarima, medijima i, najbitnije, fanovima, primljena s oduševljenjem te uživa podršku najvećih imena scene trenutno.
Marko Nastić je broj jedan u Srbiji te uvijek rado viđen gost u Hrvatskoj. Elektronsku scenu očarao je nevjerojatnom tehnikom miksanja, kao i svojim prepoznatljivim zvukom. Zato nije ni čudno da su se njegova izdanja našla u torbama najboljih svjetskih dj-eva, te da je on sam nastupao sa svim velikim techno imenima diljem svijeta. Ovaj DJ svjetske reputacije na velikim floorovima razbija i dovodi publiku do delirija, dok na malim floorovima svira za „ekipu“.