Browse By

ULTRA EUROPE PREDSTAVIO KONAČNI POPIS IZVOĐAČA KOJI ČINI ČAK PREKO 60 IZVOĐAČA !

Ultra Europe ponovno ruši rekorde i potvrđuje status dosad najvećeg međunarodnog glazbenog događanja u Hrvatskoj. Na već podugu listu izvođača jučer su se upisali i trenutno jedan od najtraženijih sastava Knife Party te Chuckie, koji sa svojim nastupima uživo nikoga ne ostavljaju ravnodušnima. Treća će pozornica pod nazivom UMF Radio biti rezervirana za preko 20 nadolazećih imena uključujući i četiri DJ-a koji su osigurali svoje mjesto na festivalu pobjedom na DJ natječaju u organizaciji Heinekena, na Facebook stranici Ultra Europe. Preko 35.000 inozemnih gostiju željnih zabave i plesa dolaze u Split i Hvar, i to iz Velike Britanije, Španjolske, Njemačke i Austrije, ali i iz prekooceanskih država poznatih po jakoj elektronskoj sceni, poput SAD-a, Kanade i Australije. Među njima su i mnogobrojne međunarodne zvijezde.
„Ostalo je još samo osam dana do festivala, a mi smo doslovno obasipani riječima hvale i potpore sa svih strana svijeta što nam je dalo dodatni poticaj da napravimo uistinu najbolji mogući provod i prikažemo Split i Hvar, ali i Hrvatsku kao odredište koje nudi više od mora i sunca. Vjerujemo da će posjetitelji biti zadivljeni  neviđenom razinom produkcije, a Split i Hvar će ih kao i ostale turiste s oduševiti svojom prirodom i poviješću. Raduje nas i činjenica o gotovo rasprodanim i popunjenim smještajnim kapacitetima na obje festivalske lokacije“, komentirao je Joe Bašić, direktor tvrtke Adria MM Produkcija.
Knife Party, electro house duo iz Australije koji čine članovi također izuzetno popularnog i žestokog drum and base sastava Pendulum, sigurno će zadovoljiti one koji su tražili underground zvuk i andrenalinom nabijen nastup koji je planiran za prvu večer na glavnoj pozornici u Splitu. Nažalost, prethodno najavljen DJ Erick Morillo neće moći nastupiti na zadnjem danu festivala u Hvaru zbog osobnih razloga, ali su se organizatori potrudili osigurati dostojnu zamjenu te dovode Chuckieja, koji se redovito pojavljuje na svim EDM kompilacijama i nastupa na vodećim festivalima elektronske glazbe. Uz to, na završnici na Hvaru će nastupiti i ranije najavljena skupina Cazzette,nakon nastupa u Splitu. Na pozornici UMF Radio će, između ostalih, nastupiti i Nari i Milani, DJ Mykris, Mike Vale te domaća uzdanica Pero Fullhouse, a pobjednici  Heinkeken DJ natječaja imat će priliku osjetiti što to znači nastupati pred tolikom publikom.
Po uzoru na američku inačicu ovog festivala, uvest će se prijenos uživo preko YouTube UMF TV kanala u trajanju od preko 20 sati, a očekuje se i ponovno obaranje rekorda najgledanijeg glazbenog prijenosa na internetu. Ujedno će oni koji nisu u mogućnosti pratiti YouTube kanal moći gledati prijenos uživo na programu RTL 2 u petak i subotu od 23:20 sati do 05:00 sati. Također, ove će subote na tom programu u 23.40 premijerno biti prikazan dokumentarni film o Ultra Music Festivalu u Miamiju.
Ove je subote organiziran tulum Countdown to Ultra Europe u ekskluzivnom dubrovačkom klubu Revellin koji će sigurno biti dobar uvod za spektakl koji slijedi sjevernije u Splitu i Hvaru. Oni koji planiraju doći u Split ili u Hvar, još stignu kupiti ulaznice preko sustava Eventim te po posebnoj cijeni u Vip centrima i poslovnicama Tiska.

###

Sve informacije i obavijesti mogu se pronaći na http://ultraeurope.com/ te službenoj Facebook stranici festivala, a ulaznice se mogu kupiti na internetskoj stranici http://ultraeurope.com/ te u sustavu Eventima.

###

Više informacija dostupno je i na internetskoj stranici www.ultraeurope.com te na službenom Facebook i Twitter profilu: www.facebook.com/ultraeurope i www.twitter.com/ultraeurope

 

Ultra Europe 2013 - Final line-up

###

 
O FESTIVALU ULTRA
 
Festival ULTRA EUROPE koji organizira tvrtka Ultra Worldwide iz Sjedinjenih Američkih Država, s hrvatskim partnerom, tvrtkom Adria MM Produkcija, s planiranom investicijom od oko 100 milijuna kuna predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u hrvatskom turizmu i pratećoj industriji zabave. Prema procjenama organizatora, festival ULTRA EUROPE potaknut će oko 150 milijuna kuna dodatne turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
 
 
O ULTRA MUSIC FESTIVALU
 
Najpoznatiji festival elektronske glazbe na otvorenom, ULTRA šest je godina zaredom (od 2005. do 2011.) osvajao nagradu International Dance Music Awards (IDMA) za najbolje glazbeno događanje (Best Music Event), a 2008. godine osvojio je i nagradu Best International Dance Music Festival za najbolji glazbeni festival koju dodjeljuje Ibiza DJ Awards te pet godina zaredom (od 2005. do 2009.) nagradu Best Festival za najbolji festival koju dodjeljuje Village Voice Media New Times.
Izvorno pokrenut isključivo kao festival elektronske glazbe 1999. godine, ULTRA je tijekom godina izrastao u tzv. crossover festival koji uz najpopularnije i najbolje izvođače sa scene elektronske glazbe (poput The Prodigy, Swedish House Mafia, The Chemical Brothers, Tiësto, Avicii, David Guetta, deadmau5, Underworld, Kraftwerk, Armin van Buuren, Carl Cox, Moby, Fatboy Slim i Justice), na festivalske pozornice dovodi i glazbenike koji imaju povijest korištenja elemenata elektronske glazbe ili su tek stupili na elektronsku scenu (poput The Cure, The Killers, New Order, Duran Duran, The Black Eyed Peas, Erasure, M83, Santigold, The Ting Tings, Cut Copy, Empire of the Sun i Bloc Party).
Tako je 2012. godine, kao posebna gošća i dar organizatora posjetiteljima, nastupila kraljica popa Madonna, koja se na glavnoj pozornici pridružila headlineru Avicciju u UMF remiksu njezinog velikog hita Girl Gone Wild. Ovogodišnje izdanje festivala bilo je glavna tema opsežnog dokumentarnog filma o festivalu CAN U FEEL IT koji je izuzetno dobro prihvaćen od strane kritike, a prikazivao se prikazivao u 500 kina diljem Sjedinjenih Američkih Država. Festival ULTRA je ušao u 15. godinu održavanja te je prvi festival elektronske glazbe (EDM) koji se održao tijekom dva vikenda – 15.,
16. i 17. ožujka te 22.,23. i 24. ožujka 2013. Festival Ultra Europe održat će se u Splitu, 12. i 13. srpnja te na Hvaru 14. srpnja. Na svjetskoj razini Ultra Worldwide se održavana četiri kontinenta u sedam država: Argentina, Brazil, Čile, Europa (Hrvatska), Ibiza, Korea i Miami. Ove su godine ulaznice za Ultra Music Festival u Miamiju prodane u čak 77 zemalja, čime je oboren rekord od prošle godine (74 zemlje)
 
O TVRTKI ADRIA MM PRODUKCIJA
 Tvrtka Adria MM Produkcija (AMMP) osnovana je 2011. godine, s ciljem zastupanja vodećih svjetskih glazbenih izvođača u Hrvatskoj i regiji. AMMP je zadužena za promociju i produkciju vodećih događanja u regiji koja svojom organizacijskom kvalitetom nadmašuju sva očekivanja. Kako bi uvijek mogla jamčiti vrhunsku kvalitetu organizacije, produkcije i promocije, AMMP je razvila partnerski odnos s vodećim tvrtkama u regiji iz područja organizacije događanja i promocije, ugostiteljstva i putovanja. Zajedno, ove tvrtke privlače više od 250.000 posjetitelja na različita događanja i festivale. Tvrtka Adria MM Produkcija organizator je i promotor festivala ULTRA EUROPE koji će se održati u Splitu i Hvaru u razdoblju od 2013. do 2017. godine.
 
 
O HEINEKENU
 Heineken, vodeće premium pivo na svijetu, glavna je marka kompanije HEINEKEN. Dostupan je u gotovo svakoj zemlji svijeta i ujedno je najvrjednija međunarodna premium marka. Svugdje u svijetu Heineken se proizvodi po istom receptu, uz veliku pažnju, visoko kvalitetne sastojke i standardiziran proces. Zahvaljujući tome, potrošači mogu uživati u istom jedinstvenom okusu Heinekena bez obzira u kojoj zemlji bili. Heineken već tradicionalno podržava vrhunske festivale elektronske glazbe u Hrvatskoj. Svojim odraslim potrošačima osigurava sjajna iskustva i brojne prigode za uživanje, ali ih poziva i da uživaju u Heinekenu odgovorno.
 

O VIPNETU
 Vipnet je prvi privatni mobilni operator u Hrvatskoj. Nakon što je u rujnu 1998. godine dobio koncesiju za drugu GSM mrežu u Hrvatskoj, Vipnet je s komercijalnim radom započeo 1. srpnja 1999. godine. Svojim dolaskom na hrvatsko telekomunikacijsko tržište Vipnet je uveo konkurenciju u mobilnu telefoniju, a tijekom 14 godina postojanja stekao je status lidera u inovacijama. Vipnet je prvi u Europi predstavio HSPA mrežu te je korisnicima ponudio mobilni pristup internetu brži od ADSL tehnologije. Isto tako, Vipnet je među prvima u svijetu uspješno testirao HSPA+ tehnologiju mobilnog širokopojasnog interneta. U lipnju 2013. godine Vipnet je na Fakultetu elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu postavio novi svjetski rekord u fiksnom prijenosu podataka u hibridnoj optičko-kabelskoj mreži (HFC), s postignutom brzinom od 5 Gbit/s. U mobilnom segmentu Vipnet je demonstrirao brzine i do 300 Mbit/s temeljene na 4.5G – LTE Advanced tehnologiji. Prema istraživanju Business Best Buy Award, koje je provedeno u rujnu 2012. godine, Vipnet je proglašen pobjednikom u dvije kategorije – Najbolji omjer cijene i kvalitete te Najbolji mobilni operator. Vipnet trenutno ima 1,9 milijuna korisnika.