Browse By

U Zagrebu predstavljen Audiotool za glazbenu produkciju


U sklopu edukativnog programa Illectricity festivala jučer je u zagrebačkom Centru za nezavisnu kulturu i mlade održana otvorena radionica na kojoj je prezentiran Audiotool, cloud studio za glazbenu produkciju. Na razvoju ovog besplatnog online alata radio je Burn Studios sa svojim partnerima poput Beatporta, Richija Hawtina i drugih, a svim zainteresiranim posjetiteljima u Zagrebu ga je predstavio glazbeni producent, DJ i radijski voditelj Aeon.
Audiotool je vrlo zanimljiva web aplikacija. Nije jedna od onih za ‘ubiti’ vrijeme, radi se o aplikaciji koja nudi puno više od toga. U samom startu sam bio skeptičan jer nisam bio siguran u program za pravljenje glazbe koji otvaram u svom Internet pregledniku. Mislim da je cijeli koncept odličan jer nudi bilo kome tko ima pristup internetu da se iskuša u produkciji i stvaranju. Veliki plus je to što se radi o cloud baziranoj aplikaciji, koja vam omogućava suradnju i povezivanje s ljudima iz cijeloga svijeta.“, pojasnio je Aeon na prezentaciji.
Upravo činjenica da će inače vrlo skupa oprema u svojoj digitalnoj verziji potpuno besplatno postati dostupna svima koji se žele okušati u glazbenoj produkciji oduševila je Richija Hawtina koji je rado prihvatio poziciju kreativnog direktora cijelog projekta. Od lansiranja beta verzije 2010. godine, Audiotool se neprastano nadograđivao novim instrumentima, a sredinom prošle godine osposobljena je i baza za upload samplova koju je prvi iskoristio upravo Hawtin ponudivši svim korisnicima Audiotoola veliku autorsku Plastikman arhivu.
„Audiotool je sjajan način za početak bavljenja glazbenom produkcijom. Netko tko se želi okušati u tom kreativnom poslu više ne mora trošiti novac kako bi provjerio leži li mu uopće produkcija. Samo za jedan mikser potrebno je izdvojiti nekoliko tisuća dolara, dok su unutar Audiotoola dostupni – besplatno. Jako smo uzbuđeni što će nove generacije na raspolaganju imati nešto ovakvo“, poručio je Hawtin prilikom vlastite prezentacije Audiotoola na Ibizi sredinom prošle godine.
Osim cloud studija, Burn Studios od lansiranja služi i kao glazbeni community za izmjenu iskustava i znanja, kreativnih rješenja i savjeta. Sa 300.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno izuzetno je privlačan i velikim glazbenim imenima te diskografskim kućama koje putem natječaja za remikseve i edite često dolaze u potragu za novim talentima.
Ukoliko ste propustili Audiotool prezentaciju, posjetite www.burn-studios.com na kojem su dostupni detaljni tutorijali o korištenju platforme.