Browse By

U prodaji najpovoljnije ulaznice za osmi Dimensions festival

Jedan od najznačajnijih festivala elektroničke glazbe u svijetu – Dimensions festival – doživjet će svoje osmo izdanje od 28. kolovoza do 1. rujna 2019. godine u Puli. Prve i najpovoljnije regionalne festivalske ulaznice – Superranograbilice, koje osiguravaju četiri festivalska, glazbom okupana, dana i noći na tvrđavi Punta Christo, od danas kreću u prodaju.

Ovogodišnji Dimensions festival ostat će nam u pamćenju po koncertu otvorenja i punoj pulskoj Arenom, kada je na pozornicu izašao kultni njemački glazbeni sastav Kraftwerk, a uz njih njemački kompozitor i glazbenik, Nils Frahm, detroitski house i techno autoritet Moodymann, jazz saksofonistica i skladateljica Nubya Garcia.

Od svog osnutka 2012. godine Dimensions je stekao svjetsku popularnost zahvaljujući svom eklektičnom izboru izvođača koji predstavljaju niz glazbenih pravaca od jazza do techna. Tijekom četiri festivalska dana više od šest tisuća posjetitelja uživali su u nastupima 150 vrhunskih glazbenika, plesali na jednoj od deset festivalskih pozornica, te se ukrcali na desetke party brodova koji su plovili brijunskim arhipelagom.

Glavne zvijezde festivalskog line-upa ove godine bili su Bonobo, koji je odsvirao maestralni sedmosatni set na glavnoj pozornici, techno kraljica Nina Kraviz koja je nastupila čak dva puta, te koreanska producentica u strelovitom usponu Peggy Gou koja je 2017. osvojila ‘Oscara’ za najbolju house izvođačicu godine, elektro mag Jon Hopkins zatim Lena Willikens, Amp Fiddler, Helena Hauff, Detroit In Effect, Batu, Ben UFO, Helena Hauff, James Holden & The Animal Spirits, Azymuth & Marcos Valle i mnogi drugi.

Dimensions festival ne staje s aktivnostima ni u zimsko vrijeme. Tako su organizatori festivala upravo priredili glazbenu poslasticu od 15 snimki nastupa ovogodišnjeg Dimensions festvala, među kojima se nalaze nastupi uživo Gigi Masin, Silicon Scally, London Modular Alliancea te DJ setovi UMFANG, Red Grega, Skepticala te mnogih drugih.

Festival je nedavno u suradnji s Red Bull Music pokrenuo novi projekt “Get Down Early”, klupski serijal s ciljem predstavljanja DJ-eva u usponu. Get Down Early će predstaviti velike zvijezde poput Legowelta, Marcellus Pittmana i Martyna koji će za promjenu nastupiti kao warm-up za mlade, nove DJ-eve koji su članovi “DJ Directorya”, postavljajući tako primjer drugačijeg vođenja nekog klupskog programa.