Browse By

Trojica od deset najboljih svjetskih DJ-a sviraju u Poratu ovo ljeto

Jedan od zasigurno najljepših klubova u ovom dijelu Europe predstavlja uzbudljiv program za sezonu 2009. – Richie Hawtin, Magda, Lee Burridge, LTJ Bukem, Gibonni, Urban, Matija Dedić Electric Trio, Rambo Amadeus, Darko Rundek…
Porat je nedvojbeno najbolji klub u ovom dijelu Europe“, kaže najpoznatiji svjetski vodič Time Out , a s ovom tvrdnjom složili bi se svi koji su ikada imali prilike upoznati ovaj jedinstveni spoj glazbe i umjetnosti u prekrasnom prirodnom okruženju. Oni koji u Poratu nikada nisu bili, ne moraju očajavati, jer i ovog ljeta klub ugošćuje vrhunske DJ zvijezde koje paraju vrhove svjetskih top lista, ali dovodi i vodeće hrvatske glazbenike.
porat1a
Za svoj deseti rođendan Porat je odlučio počastiti svoje goste glazbenom čarolijom uz trojicu najboljih svjetskih DJ-a – Richie Hawtina, Magdu i Lee Burridga, a svaki ponedjeljak i srijedu pod zvjezdanim nebom ovog osebujnog kluba izmjenjivat će se velikani domaće glazbene scene poput Gibonnija, Urbana, Matije Dedića, Ramba Amadeusa, Darka Rundeka. Pirovac će tako od 25. 7. do 16. 8 postati centar gdje glazba susreće zabavu.
Na plesnom podiju obogaćenom izvornom mediteranskom vegetacijom, samo dva metra od mora, te uz brojne ambijentalno osvjetljene separee i prostrani lounge bar, očekuje nas nezaboravnih dvadeset dana čistog užitka. Kvalitetan program koji vjerno prati svjetske trendove u glazbi, te ih usklađuje s vodećim domaćim izvođačima, a vikendom se pretvara u festivalski ambijent na dva floora, opravdava status najboljeg kluba u ovom dijelu Europe.

Glazbeni inovator i vizionar u Poratu krajem srpnja

richie_hawtin
Glazbena čarolija započinje 25. 7. dolaskom po mnogima najboljeg DJa na svijetu– Richie Hawtina, pionira techno glazbe, glazbenog inovatora i nenadmašnog vizionara. Poznat još i pod pseudonimom Plastikman, ovaj legendarni 39-godišnji DJ zadnji put je u Dalmaciji svirao prije deset godina. Sada se vraća sa svojim prepoznatljivim zvukom, koji je obilježio rad njegove izdavačke kuće M_nus. Koliko je u svijetu cijenjen kao izvođač govori i podatak da je radio na glazbi za otvorenje zimskih olimpijskih igara u Torinu 2006. godine., a prema njegovu životu snimljen je i dokumentarni film. Neprestanim eksperimentiranjem s glazbom već dugi niz godina suvereno vlada svjetskim top listama, a svaki njegov nastup publika prati s oduševljenjem. Od Richie-a i u Portu možemo očekivati samo najbolje.
porat
Porat je zaista mjesto koje oduzima dah, a svojim kvalitetnim programom iz godine u godinu oduševljava ljubitelje vrhunske glazbe. Zato dođite i uvjerite se! Jer Porat je mnogo više od onog što ste čuli od drugih.
Ništa manje uzbudljivo neće biti ni 07. 8., kada nam stiže jedna dama među deset najboljih svjetskih DJ-a, a vrlo bliska prijateljica i suradnica Richie Hawtina – njemačka minimal techno uzdanica Magda. Iza nje je 130 prošlogodišnjih nastupa diljem svijeta, a sada će na toj globalnoj karti moći zaokružiti i Pirovac. Ona je istinska plesna mašina, što potvrđuje i naslov njezinog novog miks albuma „She’s a Dancing Machine“.
Kralj svjetske top ljestvice DJ-a je i Lee Burridge, najpoznatiji engleski house umjetnik koji u Portu nastupa 08.8., a ovo mu je drugi nastup jer je u istom klubu nastupao i prošlo ljeto. Lee je jedan od najpoznatijih svjetskih DJ-eva uopće, koji se od početka svoje karijere nalazi na listi Top 100 najboljih DJ-eva časopisa DJmag. Publika ga obožava zbog specifičnog stila i otvorene komunikacije, koja garantira odličnu zabavu.
Nova svjetska DJ zvijezda dolazi iz Rumunjske, ima samo 23 godine, a već je u vrhu svjetske scene. Njegovo ime je Raresh i najdraži Villalobosov je dj, a skupa s kolegama Rhadoom i Pedrom Inspirescuom pripadnik je nove mlade rumunjske minimal scene. Rezident je na Ibizi i to u klubovima Cocoon i dc-10, a osim toga, svirao je i na Love Paradeu. Njegov nastup zakazan je za 04.08. i nikako se ne bi smio propustiti.
porat1
Osim već spomenutih zvijezda, u Portu nas očekuje još pregršt zanimljivih gostiju. Ponedjeljak i srijeda su rezervirani za koncertne spektakle domaćih glazbenika, a prvi u nizu je onaj 27. 7. kada nastupaju Gibonni i Urban. I ove sezone nastavljamo odličnu suradnju s Matijom Dedicem, koji je klub Porat prepoznao kao idealno mjesto na Jadranu gdje moze predstaviti svoj projekat Matija Dedić Electric Trio, u kojem se poigrava s mogućnostima elektronske glazbe koristeci se klasicnim jazz osnovama. Do ove suradnje je došlo zbog vrhunskog koncerta u 2008 godini. Kao dj pratnja tih noći nastupa Ivan Mastermix te dvojac Paco & Rudy B na trubi.
Četvrtkom će ići večeri s legendama britanske elektronske scene poput LTJ Bukema i MC Connrada koji su i prošlo ljeto žarili na našoj obali i to na istom mjestu. U Portu će svirati i Andrew Weatherall kojeg je zagrebačka publika imala priliku slušati u Sirupu. A Guy Called Gerald ime je kojeg znaju svi iole bolje upućeni poznavatelji elektronske scene. Djeluje već punih 20 godina, a osim house i techna, vrlo je cijenjen i kao vrhunski izvođač drum&bass i breakbeta stilova. Ove večeri četvrtkom rezultat su suradnje kluba Porat i najpoznatijih hrvatskih klupskih brandova na području elektronske glazbe Confusion i Loopjunkies ekipama.
Slavni britanski producenti i DJ-i koji su pokrenuli nadaleko poznatu večer „Wiggle Night“ u razvikanom londonskom klubu Fabric, kada se po prvi puta počeo vrtjeti tech house, Eddie Richards i Nathan Coles gosti su Porta 15.8. kada će nam donijeti dašak istinskog tech house zvuka.