Browse By

Tribute to Jimi Hendrix – Vedran Božić & Rock Masters u Stereo Dvorani


James Marshall Hendrix – “Jimi” Hendrix – legenda rock glazbe i gitaristički genij. Bio je pionir, inovator i samouki ljevoruki gitarist koji je presudno utjecao na rock, blues, jazz, soul, R&B i druge glazbene stilove. Pred malo više od 20 dana bila je 41. obljetnica smrti tog velikana, a upravo zbog te prilike odlučili smo organizirati ovaj odličan koncert.
Vedran Božić proglašen je jednim od najboljih rock gitarista u povijesti hrvatske glazbe. Još od vremena grupe “Time” pa do danas aktivan je na mnogim koncertima i raznim projektima. Jedna od specijalnosti je i repertoar najboljeg gitarista svih vremena Jimi Hendrixa, kojeg godinama izvodi sa velikim uspjehom.

Vrijeme održavanja: 08.10.2011. 22:00
Mjesto održavanja: Stereo Klubb, Jimi Hendrix, Vedran Božić

Kako je imao veliku sreću da osobno zasvira sa njim na istoj pozornici, a to je bilo 1969. u Frankfurtu u klubu K52, njegova
opijenost tom glazbom prati ga čitav život. Glazba Jimi Hendrixa mogla bi se nazvati svemirski blues, osobito ako gledamo vrijeme kad je stvarana, dok je generalno možemo svrstati u rock klasiku 20. stoljeća. Rock Masters je session grupa, nastala upravo za takve koncerte, koji odaju glazbenu počast svjetskim velikanima rock glazbe.
Za ovu prigodu na bubnjevima svira Slavko Pintarić-Pišta dok je na bas gitari Tomas Krkač. Poznati su kao jedna od najboljih ritam sekcija domaće scene i to još od vremena grupe “Nirvana” iz sedamdesetih pa do današnjih dana i grupe “Telefon Blues Band”.