Browse By

TIGA – Prvi put u Zagrebu!


Prvi put u Zagrebu iz Kanade nam dolazi poznati DJ i producent Tiga, legenda electro-pop i house zvuka, koji odlično spaja komercijalni uspjeh s tehničkom vještinom u radu i karizmom koju prenosi na publiku. Među svjetskom, ali i domaćom klupskom scenom stekao je popularnost najviše zahvaljujući remiksima koje je radio za imena kao što su Scissors Sisters, Felix Da Housecat, LCD Soundsystem i Boyz Noize, ali i zbog svoja dva albuma, posljednjeg iz 2009. godine objavljenog pod nazivom Ciao!
Ekskluzivna prodaja ulaznica počinje u srijedu, 16.02., a tokom dvotjednog perioda, odnosno do kraja veljače će se moći nabaviti po promotivnoj cijeni od 90kn, nakon čega ih možete nabaviti po cijeni od 120kn do koncerta.

Ulaznice potražite na svim prodajnim mjestima diljem Hrvatske i inozemstva u sustavu Eventim www.eventim.hr
Tiga je umjetničko ime Montrealskog DJ-a i producenta pravog imena Tiga James Sontag. Njegov album Sexor osvojio je Juno Award 2007. za plesnu skladbu godine.
Diplomirao u Selwyn House School, prestižnoj školi u Westmountu. Prije bavljenja produkcijom glazbe, bio je uključen u promociju rave partya u svom rodnom gradu tijekom ranih 90-ih, također je sudjelovao u stvaranju svjetski poznatog afterparty kluba SONA. 1994. godine, otvara vinyl shop pod nazivom DNA Records, a 1998. osniva vlastiti label, Turbo Recordings.
Tiga je nadaleko poznat po svojim remiksevima: Tomas Andersson “Washing Up”, Scissor Sisters “Comfortably Numb” i Felix Da Housecat “Madame Hollywood”, ali također za covere Nellyevog hita “Hot in Here” i Corey Hartov “Sunglases At Night”. Često surađuje s Mateom Murphyem (s kojim stvara pod pseudonimom
TGV) i Jesperom Dahlbäckom, koji je producirao mnoge Tigine remixeve.
Od kraja 2008. godine, Tiga nastavlja produkciju u suradnji s Zombie Nation pod pseudonimom ZZT; tri 12″ izdanja rezultat su suradnje. Godine 2009 je izdao svoj drugi album pod nazivom Ciao! Vesele, a u isto vrijeme i pomalo uvrnute izvedbe u kojima svatko može pronaći nešto za sebe.