Browse By

The Killers raspjevali nulti dan ovogodišnjeg Exit festivala!

Dugoočekivani nastup američke rock senzacije na Petrovaradinu je nadmašio sva očekivanja! Posjetili smo nulti dan Exit festivala i odlučili stati na parter kako bi prvi put osjetili magiju iz Las Vegasa koja posljednjih petnaestak godina ne napušta ovaj sada već legendarni sastav.

Iako je koncert bio na nulti dan festivala to se teško moglo primjetiti. Posjećenost Main stage-a bila je odlična, a sve ulice koje vode prema ulazu na festival su itekako bile zakrčene posjetiteljima festivala. Uzevši u obzir popularnost Killersa, nismo ni najmanje iznenađeni. Zapravo, bili bi razočarani kada bi vidjeli da je glavna bina Exit festivala ostala nepopunjena na ovaj veliki koncert. Nastup je bio zakazan za 23:30 i točno tada, nakon mnogo pozitivne napetosti u zraku kreće novi povijesni trenutak za jedan od najboljih svjetskih festivala.

Prije samog koncerta pregledali smo prijašnje popise pjesama koje The Killers izvode, kako bi znali što otprilike očekivati. Istu set listu nemaju nikada, barem kada je redoslijed pjesama u pitanju pa smo tako znali da nas čeka još jedna nova kombinacija. Nastup otpočinje njihovim novim singlom ‘The Man’, koji ujedno i najavljuje novi album koji očekujemo ove godine. Energično, plesno i osvježavajuće izdanje odlično uvodi publiku u energiju koja vrlo brzo prihvaća frontmena Brendana Flowersa i ostatak društva iz Las Vegasa. Poslije uvoda cijeli kolektiv ubacuje u višu brzinu i u potpunosti rasplamsava Exit klasicima ‘Somebody Told Me’ i ‘Spaceman’. Malo je trebalo publici da poprati obje pjesme od riječi do riječi i pokaže da nitko nije slučajno zalutao na najveći stage festivala. Isto vrijedi i za nešto lakšu i puno emotivniju ‘The Way It Was’ s posljednjeg albuma iz 2012. godine (Battleborn).

Kroz 90 minuta The Killers uspjeli su odsvirati najprepoznatljivija djela njihove bogate diskografije koja se proteže kroz 4 albuma, ali i jednu izvan njihove kolekcije – Shadowplay od legendarnih Joy Division. Za bis ostavili su fantastični ‘Shot At The Night’, klasik s prvog albuma ‘Jenny Was A Friend Of Mine’ te ‘When You Were Young’ i naravno planetarno popularni ‘Mr. Brightside’, koji je na euforičan način pozdravio publiku za kraj koncerta.

Ako ćemo suditi po nultom danu festivala onda nas zaista čeka još jedan odličan provod naredna 4 dana u Novom Sadu. Exit je prema svemu i dalje vodeći festival u regiji, a kako se čini, planira takav ostati još dugo vremena. Nastup Killersa to potvrđuje, iako je publika u Srbiji to morala čekati dugih 14 godina.’Bolje ikad nego nikad’ izgovorio je na srpskom Brendan Flowers i dao svojim fanovima do znanja da su on i njegovi kolege itekako sretni što su konačno došli u Srbiju.
Tekst: Marko Felinger
Photo: Rob Loud