Browse By

The Chemical Brothers, Mika i Röyksopp na Exitu 2010.


The Chemical Brothers, Mika i Röyksopp potvrdili su svoj nastup na glavnoj pozornici Exit festivala koji će se održati od 8. do 11. srpnja 2010. Dance Arena ugostit će brojne zvijezde elektronske glazbe, svoje nastupe potvrdili su Crookers, Boys Noize, Erol Alkan, Josh Wink, Ricardo Villalobos, Moderat, Ida Engberg, SebastiAn, Busy P i DJ Mehdi.
Novo desetljeće Exit festivala svakako će obilježiti majstori nezaboravnih partyja – The Chemical Brothers. Pioniri big beat zvuka, ljudi koji su imali najbrojniju publiku ikada na najvećem svjetskom festivalu – Glastonbury, dvojac čiji su imperativ od samog početka upravo nastupi uživo, dolaze konačno i na Exit. Iako je publika navikla da ih Tom i Ed uvijek iznenađuju i da je svaki njihov nastup bar za nijansu drukčiji od prethodnog, ovog puta obećali su da će iz rukava izvući nešto specijalno i pozvali publiku da se pripremi za najbolji njihov nastup do sada. Poslije skoro dvadeset godina i šest albuma Chemical Brothers su jedno od najvažnijih imena svjetske dance scene, podjednako uspješni i traženi u Europi i u Sjedinjenim Državama.
Norveški duo Röyksopp na Exit donosi svoj zavodljivi i melodičan elektronski zvuk. Dok se natječu za najbolji spot godine (“The Girl And The Robot”), za nagradu Spellemannprisen (norveški Grammy), ovaj, kako se čini, nezaustavljivi duo snima novi album koji bi, kako je najavljeno, trebali objaviti tijekom ove godine. Röyksopp trenutno vlada svojim hitom “This Must Be It”. Oni su također favoriti publike online radija Last.fm, više od 750.000 slušatelja čulo ih je oko četiri i pol milijuna puta.
Mika za svoju glazbu kaže da se lako može definirati, da njezini osnovni principi jesu radost i moć i da ne prati modu i konvencije, na taj način podsjećajući nas na staru i skoro zaboravljenu poruku popa: individualnost. I on ovome zaista ostaje vjeran. Uz svoja dva studijska albuma i brojne nagrade koje je pokupio, tek od 2007. godine, Mika je pokazao da treba gajiti slobodu da budemo slobodni. Bez tabua, konvencija, s glazbenim obrazovanjem koje ga podržava u njegovoj kreativnosti. Mika na Exit donosi pravu šarenu vizualnu i glazbenu oluju.
Dance Arena ove godine će ugostiti talijanski duo koji trenutno vlada plesnom glazbom, Crookers, a svoj nastup na Exitu potvrdili su i  Boys Noize, Erol Alkan, Ida Engberg,  kao i imena Ed Banger etikete SebastiAn, Busy P i DJ Mehdi.
Na Dance Arenu dolazi kum techno zvuka Ricardo Villalobos, kreativni i zarazni Moderat, kao i nastup koji povodom 15 godina produkcijske kuće Ovum sprema Josh Wink.
Svoje nastupe na Exitu već su potvrdili elektro pop i rock sastavi Crystal Castles i Does It Offend You, Yeah?.
Duo iz Toronta, Crystal Castles, koji čine Ethan Kath i Alice Glass, preokrenuo je electro-pop scenu, svojom beskompromisnim i intenzivnim zvukom, a publika će ih kod nas po prvi put vidjeti na glavnoj pozornici Exit festivala.
Bend koji spada u najinteresantnije predstavnike novog vala britanskog electro rock zvuka i čiji stil mnogi uspoređuju s The Killersima, Daft Punkom ili Justiceom, Does It Offend You, Yeah? nastupit će na Fusion stageu na jedanaestom Exit festivalu.
Ulaznice za Exit 2010.
Exit će se jedanaesti put, od 8. do 11. srpnja održati na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi pored Dunava u Novom Sadu, dovodeći neke od najpoznatijih glazbenika na planetu, ali i posjetitelje sa svih kontinenata. Poznat po svojoj nevjerojatnoj atmosferi, jednoj od najboljih Dance Arena na svijetu, jedinstvenoj lokaciji, Exit će u svom novom desetljeću ponuditi publici najuzbudljiviji ljetni provod i nezaboravne nastupe više od 600 izvođača na preko 20 festivalskih pozornica.
Ulaznice za Exit festival mogu se kupiti po promotivnoj cijeni od 547 kn na sljedećim prodajnim mjestima:
Dallas Music shop, Masarykova 6, Zagreb
Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
V.O.O.D.O.O. Underground, Vrt Jagode Truhelke 3, Osijek
Dallas Music shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music shop, Ivana Kukuljevića 20, Varaždin
Cijena ulaznica u redovnoj prodaji iznosit će 874 kn.