Browse By

T-mobile INmusic Festival: I Richard Dorfmeister na Radio 101 stageu!

Richard Dorfmeister, poznati DJ, producent i glazbenik nastupit će na Radio 101 stageu ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala. Svjetsku slavu i priznanje stječe kao dio austrijskog producentskog i remiks tandema Kruder&Dorfmeister, a bogatu glazbenu karijeru ostvaruje i u dvojcu pod nazivom Tosca, zajedno s Rupertom Huberom.Dorfmeisterov put među respektabilne glazbenike započeo je s formalnim obrazovanjem, a daljnje proučavanje glazbe rezultiralo je autentičnim i jedinstvenim zvukom, što je posebno istaknuto u suradnji s Peterom Kruderom.
Kruder&Dorfmeister započinju stvarati glazbu pod utjecajem raznovrsnih žanrova, a spajajući dub, ambiental, drum`n`base, reggeae, funk, deep house postaju poznati po posebnom glazbenom izričaju i prepoznatljivom zvuku. Njihov uspjeh nagovijestila su već prva izdanja “G-Stoned” i “DJ Kick”, a dodatno ih proslavljuju remiksevi niza izvođača kao što su Depeche Mode, Roni Size, Bomb the Bass, United Future Organization i dr. Ujedinivši svoj talent i stručnost, ova dva vrsna glazbenika osvježila su elektronsku scenu, a kvaliteta i posebnost njihovih sessiona i remikseva stvorila su od njih brand koji predstavlja najvrsniju glazbu i kvalitetu.
U svom drugom projektu, pod nazivom Tosca, zajedno s priznatim glazbenikom Rupertom Huberom, Dorfmeister nastavlja donositi publici poseban i sofisticiran zvuk. U travnju 2009. izdaju svoj posljednji studijski album pod nazivom „No Hassle”, a s pet studijskih albuma i nizom sjajnih remikseva iza sebe, Tosca se upisuje u ostavštinu elektronske glazbe.
Dorfmeisterovo bogato glazbeno iskustvo i stručnost bili su ključni elementi u njegovu procesu stvaranja moderne elektronske glazbe i donošenju iste široj publici. Uz rad na projektima Kruder&Dorfmeister i Tosca, Dorfmeister 2003. izdaje kompilaciju „A Different Drummer Selection” te ostvaruje suradnju s Madrid de los Austrias.
http://www.g-stoned.com/
http://www.myspace.com/toscak7
http://www.myspace.com/kruderanddorfmeister