Browse By

Sziget oduševljava lineupom!

Organizatori Sziget festivala koji se održava od 11. do 18. kolovoza u Budimpešti na tzv.”Otoku slobode” između ostalog najavljuju:
The Prodigy, Lily Allen , Ska – P i La Roux!
Sziget festival nudi idealan spoj ljetnog odmora i festivalskog iskustva na prekrasnom zelenom otoku usred Budimpešte.
Pored mnogih zabava, umjetnosti i aktivnosti, Sziget nam već otkriva neka imena kao što su Queens of the Stone Age, Macklemore & Ryan Lewis, Skrillex, Placebo, Klaxons, Stromae, Calvin Harris, Dragons, Bastille te sada ponovno na Szigetu Prodigy – kao “must-have star” za bilo koji festival na glavnoj pozornici nakon 25 milijuna prodanih albuma i nevjerojatnu popularnost kroz godine. Vjerojatno su najuspješni britanska elektronička formacija!
Zatim mlada, energična, ekstravagantna pop pjevačica Lily Allen, isto tako će nastupiti na Sziget festivalu. Ona je objavila svoj najnoviji singl krajem
prošle godine pod nazivom “Hard Out Here”, a u međuvremenu radi na svom trećem studijskom albumu čije je ime već poznato – “Sheezus”
La Roux kao i glas Elly Jackson poznato je ime za sve ljubitelje pop glazbe. Synth – pop dama i njezin partner Ben Langmaid, producent, tekstopisac i klavijaturist, jedno su od najpopularnijih produkcija pop glazbe 2000-ih.
Popularni ska – punk bend iz Madrida, Ska -P – također će biti hit na pozornici na Otoku slobode. Ima nekoliko grupa koje se tako vizualno poticajne kao što su oni, a ove godine ih možete provjeriti vlastitim očima upravo na Szigetu.
Miles Kane, bivši je frontman The Rascals i co-frontmen The Last Shadow of Puppets – sada uspješno gradi svoju solo karijeru. Objavio je dva albuma, a jedan od njih – objavljen prošle godine “Don’t forget Who You Are” bio je iznimno uspješan.
Simon Green AKA Bonobo je umjetnik na vrhuncu. Njegov 2010 album “Black Sands” jedna je od uspješnica u njegovoj karijeri koja ga dočarava kao neponovljivog melodičnog elektro & bass & drum genija!
Palma Violets jedan su od najperspektivnijih post-garage rock grupa današnjice!Njihov prvi singl “Best of Griends”, nepredvidljiv i uzbudljiv udar iskonskog rock’n’roll-a bio je proglašen preko NME-a za pjesmu godine u 2012.
Elektronski glazbenik i producent, Vincent Belergey, poznat kao – Kavinsky jedan je od najvažnijih kreativnih zvijezda francuske elektronske scene. Njegov najnoviji album “Outrun” odmah je postigao velik uspjeh, a on započinje svoju svjetsku turneju pod nazivom “Outrun Live Tour”. Naravno Sziget festival dio je te turneje.
Fink je britanski pjevač i tekstopisac, koji je poznat po svojim kreativnim tekstovima, sofisticiranim i romantičnim pjesmama te svojim karizmatičnim nastupima. Objavio je pet albuma u posljednjih deset godina, a posljednji put bio je na Sziget festivalu sa svojim albumom “Perfect Darkness” prije dvije godine.
Jagwar Ma biti će pravo uzbuđenje na Otoku slobode ove godine . Australski trio Gabriel Winterfield, Jona Ma i Jack Freeman napraviti će neku vrstu psihodelične plesne glazbe koja očarava publiku.
Stay tuned u nadolazećim tjednima jer postoji još više imena koja dolaze u 2014 na Otok slobode u Budimpeštu!
Pogledajte službeni aftermovie događaja :

Više informacija i ulaznice : www.szigetfestival.com