Browse By

'Svećenikovu djecu' u 18 dana pogledalo više od 100 tisuća gledatelja!

Svecenikova djeca_plakat (1600)
Komedija ‘Svećenikova djeca’ ne prestaje izazivati zanimanje kod domaće publike i istim tempom  puni kino dvorane diljem Hrvatske, o čemu svjedoče najnovije brojke gledanosti! Naime, u samo 18 dana, film je pogledao 108.251 gledatelj čime je postao četvrti igrani hrvatski film u povijesti koji je uspio prijeći brojku od sto tisuća gledatelja. U skladu s tim podacima, ‘Svećenikova djeca’ zasad se nalaze na trećem mjestu  najgledanijih hrvatskih igranih filmova od osamostaljenja.
Redatelj Vinko Brešan tako je ostvario impozantan redateljski uspjeh: od pet najgledanijih hrvatskih kino filmova u posljednjih 22 godine, režirao ih je čak tri!
Film o svećeniku koji dolazi na mali hrvatski otok i u želji da poveća natalitet započne bušiti kondome udruživši se s lokalnim prodavačem na kiosku i ljekarnikom krenuo je u službenu distribuciju prije tri tjedna, točnije 3. siječnja. Već prvog vikenda oborio je prvi rekord – s impresivnih 33.759 gledatelja postao je domaći film s uvjerljivo najboljim kino otvaranjem od osamostaljenja Hrvatske naovamo.
Ovoga je vikenda u kinu Cineplexx Centar Kaptol u Zagrebu nagrađen jubilarni 100-tisućiti gledatelj, točnije gledateljica. Radi se o gospođi Nadi Valent iz Zagreba koja je u pratnji svoga supruga došla pogledati film nakon što je o njemu čula pozitivne kritike, a povodom kupnje njezine jubilarne kino ulaznice glumci iz filma Marija Škaričić i Nikša Butijer uručili su joj poklon: mobitel, pet filmskih hitova na DVD-u u izdanju Continental filma te Cineplexx karticu „Posebni prijatelj“ pomoću koje će gledateljica u sljedećih godinu dana svakoga dana moći besplatno gledati filmove u Cineplexx kinima u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Fotografije svečanog uručenja nagrade možete pronaći u prilogu, a video materijal na dolje naznačenom linku.
Uz „Svećenikovu djecu“ najgledaniji domaći igrani filmovi od osamostaljenja su „Kako je počeo rat na mom otoku“ kojeg je također režirao Vinko Brešan (preko 340 tisuća gledatelja) i „Što je muškarac bez brkova“ redatelja Hrvoja Hribara (preko 150 tisuća gledatelja). Ovim rezultatom i kino distribucijom na samom početku 2013. godine, „Svećenikova djeca“ svakako će poslužiti kao poticaj za što boljim i kvalitetnijim plasiranjem domaćih filmova među publikom. Kino rezultat „Svećenikove djece“ također je i dokaz da je domaća publika željna domaćih filmova te da je svakako spremna i voljna podržati i poticati hrvatsku kinematografiju.