Browse By

Sve je spremno za početak Labinmusic festivala


Bliži se subota, a time i drugo izdanje Labinmusic festivala koji se zbiva kao što mu i ime govori u Labinu. Na ovogodišnjem izdanju nastupaju neka od najvećih imena hrvatske glazbene scene Rundek Cargo Trio, Urban & 4 , Pips Chips & Videoclips i TBF.
Darko Rundek jedan je od legenda rocka sa ovih prostora još od doba Haustora. Upravo će na ovom festivalu izvesti i neke od pjesama iz tog razdoblja, uz naravno Apokalipso i hitove koji su nastali u njegovoj samostalnoj karijeri.
Damir Urban je javnosti poznat mnogo godina još kao frontmen legendarnih Laufera, a potom se uspješno otisnuo u samostalnu karijeru. Njegov pristup glazbi i tekstovi u kojima se mnogi pronalaze drže ga u vrhu hrvatske glazbe već toliko godina.
Pipsi su uvijek tu, otkačeni i drugačiji, ponekad i ispred vremena, kao što su pokazali izdavši posljednji album na sticku.
TBF se nametnuo u posljednje dvije godine kao jedan od najtreženijih i najpopularnijih hrvatskih bendova. Svojom prepoznatljivom glazbom i ljetnim ritmovima pravi su odabir za ovakve festivale.
Kao predgrupe, posjetitelje će zabavljati mladi labinski blues rock band The Crossroads i njihove nešto starije kolege iz benda Rockline.
Posljednji adut festivala je i mlada talentirana i već afirmirana pjevačica Franka Batelić koja će biti voditelj cijelog programa Labinmusica. Tko zna, možda nam i zapjeva..
Koncert se održava na prekrasnoj lokaciji igrališta u gornjem Labinu, sa pogledom na stari grad i more. Organizatori su u kontaktu sa meteorolozima i prema predviđanjima, kiša bi trebala zaobići Labin za vrijeme trajanja festivala. U slučaju nekih promjena organizatori su imaju u rezervi i veliki šator, tako da će koncert zasigurno ići predviđenim tokom.
Zbog velikog broja ljudi koji će doći na festival, preporučujemo i parkiranje kraj OŠ “Matije Vlačić”, te odlazak pješke ili taksi kombijima do starog grada.
Ulazi se otvaraju već od 19.00 h, a program započinje već u 20.00 h.
Karata u pretprodaji još uvijek ima (Dalas Music Shop Rijeka, Centar cd shop Pula, Foto Festival Buzet, Frizerski salon As Pazin i Caffe barovi Orange, Spider i Valentino u Labinu), ali je organizator osigurao i dovoljan broj ulaznica za dan koncerta.
Pive se hlade, razglas se montira, prvi rifovi padaju..subota, 19. lipnja..svi putevi vode u Labin, na drugi Labinmusic festival.