Browse By

Što još skriva Hidden stage INmusic festivala?

Ako od 23. do 25. lipnja na INmusic festivalu ne budete sigurni za što ste od glazbe najviše raspoloženi, znajte da se na Hidden stageu skriva od svega ponešto i da je sve od ponuđenog pomno odabrano. Da bi ljubitelji gotovo svakog žanra došli na svoje, INmusic se pobrinuo da poznati Hidden stage ugosti izvođače širokog žanrovskog spektra. Tu je sve od žestokog švedskog rocka, preko audiovizualnog sastava koji ne želi biti glazbeno definiran i visokoenregetske elektronike pa sve do ritmom nabijenog D&B house benda iz Britanije.
Animal music četveročlani je D&B house bend iz Londona. Od svojih početaka u tvorničkim skladištima, svojim su energičnim i politički angažiranim nastupima pronašli svoje mjesto na pozornici uz izvođače poput Rudimental, Chase &Status i Knife Party. Danas ih neki čak i nazivaju nasljednicima legendarne grupe Prodigy. Životinjska glazba garantira napad basevima koje ćete osjetiti duboko u tijelu i koji vam neće dozvoliti da se zaustavite prije izlaska sunca.
„Iskustvo svirke na Balkanu, nešto je što bi više bendova trebalo iskusiti. Publika pokazuje takvu sreću, strast i glad za živom svirkom i presretni smo što se opet tamo vraćamo.“ Riječi su ovo Zdravka Zizmonda, frontmana švedskog rock benda Streets of Mars. Više puta smo se mogli uvjeriti da ono što dolazi sa skandinavskog poluotoka ima puno potencijala, a nema nikakve sumnje da će tako biti i kad se sa sjevera spuste ovi multi-kulti rockeri koji su svoj debi imali nakon Metro Music Challengea u New Yorku. Prvi album im nosi naziv ”Breathe In Breathe Out”.
Sa sjevera se na Jarun ne spuštaju samo rockeri. Za kreativni hibrid visokoenergetske elektornike uz ugodan vokal zadužen će biti Islanđanin DJ Jarnstjarna. Zašto su od sredine 2013. gotovo svi njegovi nastupi bivali rasprodani, uskoro će se uvjeriti i publika INmusic festivala.
ŽEN je Četveročlani audio-vizualni sastav oformljen krajem 2009. u Zagrebu. Jedno je odmah jasno sa ŽEN-om, ne žele biti ograničene nametnutim žanrovskim glazbenim definicijama. Ipak, ako se baš inzistira, njihovu je glazbu najbolje opisati kao kraut-post-math-dreamy-synth-psy-indie rock, a djevojke idu u smjeru stvaranja potpuno novog glazbeno-vizualnog pravca. Njihov debitantski album “I onda je sve počelo” izdan je u svibnju 2013. godine za queer feministički label Unrecords iz Beča, a trenutno rade na novim glazbenim izdanjima i pripremaju se za nadolazeće turneje. Da ne bismo previše insistirali na definicijama i normativima od kojih ŽEN bježi, publika će imati odličnu priliku razotkriti o čemu se radi na ovogodišnjem Hideen stageu.