Browse By

Steve Rachmad dolazi u Sirup

Svjetski poznati DJ, producent i remikser Steve Rachmad, iz Nizozemske nam stiže u Sirup i to u subotu, 9. svibnja. U zemlji klompi i tulipana mnogi ga smatraju europskim ocem Detroit techna, a tijekom niza godina stekao je veliku reputaciju u svijetu elektronske scene. Njegovi DJ setovi, u kojima je imala prilike uživati publika diljem svijeta, slično kao i produkcija, odišu impresivnim stringovima, melodijama, te toplinom funka i soula.
Za izdavačke kuće poput Music Man, Cocoon, Tresor, Sino i M-Plant producirao je velik broj izdanja koja se smatraju bezvremenskim klasicima techno glazbe, a na listi remiksiranih kolega nalaze se između ostalih Derrick May, Armand van Helden, Chris Liebing, Heiko Laux, Basement Jaxx, Armin Van Buuren, The Advent, M.A.N.D.Y. vs Booka Shade, James Ruskin i brojni drugi. Osim pod vlastitim imenom, njegovi radovi mogu se naći i pod brojnim psudonimima: Sterac, Sterac Electronics, Ignacio, Parallel 9, Tons of Tones, Scorp, Black Scorpion, Dreg itd. Kao vrhunac njegove karijere spominje se razdoblje od 1996. pa sve do danas. Ipak, manje je poznato da je Steve u glazbenim vodama već punih 25 godina, a DJ karijeru započinje sa nepunih 16 godina u jednom amsterdamskom klubu.
Steve je trenutno vlasnik dvaju labela – “Scorp” i electro label “Sterac Electronics”. Nedavno je izdao i ploču za Saved Records, label od Nica Fanciullia, house DJ-a i rezidenta kluba Spacea na Ibizi, i Andya Chatterleya. Upravo je ovo izdanje dokaz da je sve manja granica između techna i housea.
Radi se zasigurno o umjetniku koji teško više može i brojiti svoja izdanja, no što je najbitnije ona se ponajprije odlikuju kvalitetom nego li kvantitetom. U Sirupu mozemo očekivati vrhunski funky detroit techno,a sve uz podršku rezidenta Petra Dundova.
Subota, 09.04. – Sirup
Steve Rachmad (NL)
Petar Dundov
Početak: 22 sata. Ulaznica:  60 kuna do ponoći/ 80 kuna nakon ponoći