Browse By

Srbija se planira potpuno otvoriti 21. lipnja, EXIT osigurao cjepiva za strane posjetitelje

Premijerka Ana Brnabić i Krizni stožer Republike Srbije, zahvaljujući uspjehu masovnog cijepljenja i drastičnom poboljšanju epidemiološke situacije, službeno su označili 21. lipnja kao dan kada će se Srbija vratiti normalnom životu i omogućiti održavanje festivala i koncerata. Ovaj plan kreira put prema potpunom otvaranju države što će Exitovu proslavu 20. godišnjice festivala planiranu od 8. do 11. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi učiniti jednim od prvih velikih europskih festivalskih događaja ovog ljeta. 

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je ovom prilikom: „Zahvaljujući uspjehu u masovnom cijepljenju i sve boljoj epidemiološkoj situaciji, želja je da za Svjetski dan glazbe 21. lipnja otvorimo zemlju za okupljanja, koncerte i festivale. Time pokazujemo brigu za mentalno zdravlje mladih ljudi i na djelu potvrđujemo stratešku opredijeljenost prema razvoju kreativnih industrija. Održavanje EXIT festivala, s kojim se naša zemlja ponosi u svijetu, bit će jedan od važnih simbola pobjede nad pandemijom”.

 EXIT i ostali veliki srpski festivali lansirali su prošli petak nacionalnu kampanju za cijepljenje usmjereno prema mladima, a valu optimizma doprinose i rekordno niske brojke novozaraženih u zemlji. Kao doprinos općoj sigurnosti, kao i onoj na samom festivalu, Ministarstvo zdravlja će osigurati cjepiva za 1500 inozemnih izvođača i posjetitelja Exita. Također, EXIT je opredijelio 3000 ulaznica za otvaranje festivala 8. srpnja koje će biti podijeljene medicinskim radnicima.

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala bit će održana  od 8. do 11. srpnja 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svjetskih i regionalnih imena kao što su David Guetta DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Denis Sulta i DJ TopicRobin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat i Sheck Wes. Potpuni raspored po danima uskoro će biti objavljen na službenoj stranici festivala.

Srbija je već sad otvorena za turiste, a svi detalji u vezi s ulaskom na festival bit će na vrijeme objavljeni na službenoj stranici Exita, u skladu s budućim epidemiološkim mjerama Vlade Republike Srbije.

ULAZNICE

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontingent ulaznica za EXIT festival 2021. po promo cijeni od 495 kn, i uz uštedu od 40% u odnosu na finalnu cijenu.  Pokrenuta je i popularna akcija „Kupi 4, zgrabi 5“, koja će biti dostupna do isteka veoma ograničenih zaliha.

Veoma ograničen kontingent jednodnevnih ulaznica za EXIT bit će pušten u prodaju u utorak 1. lipnja po cijeni od 190 kn. Ulaznice se mogu nabaviti putem Entrio pretprodaje. Ulaznice kupljene za izdanje 2020. vrijede za ulaz na ovogodišnji festival.