Browse By

Snow Patrol najemitiraniji u UK!


Pjesma ‘Chasing Cars’ je najemitiranija pjesma desetljeća u Velikoj Britaniji. Pjesma grupe Snow Patrol, objavljena na njihovom četvrtom studijskom albumu ‘Eyes Open’ 2006. godine, uspjela se tada popesti samo do šestog mjesta službene britanske top liste, no pjesma je na kraju osvojila TV, internet i radio valove diljem zemlje te postala najemitiranija pjesma u posljednjih 10 godina u Velikoj Britaniji – piše Otvoreni.hr.
Pjesma uvelike može zahvaliti svoju popularnost TV seriji ‘Uvod u anatomiju’, gdje je u svibnju 2006. godine iskorištena kao glavna tema za finale druge sezone. Pjesma je gotovo preko noći zabilježila rekordni broj downloada i emitiranja, a snimljen je i videospot sa scenama iz serije, koji je poslužio i kao reklama za njezinu treću sezonu. Pjesma grupe Take That ‘Shine’ druga je najemitiranija pjesma desetljeća, a slijedi ju grupa Scissor Sisters s pjesmom ‘I Don’t Feel Like Dancing’ na trećem mjestu.
Top 5 najemitiranijih desetljeća začudo završavaju dvije manje poznate pjesme: ‘Love It When You Call’ od grupe The Feeling i ‘About You Now’ grupe Sugababes. (Otvoreni.hr)