Browse By

»Slobodna energija« u sjećanje na Badu

Sjećanje na Damira Badurinu Badu u petak će, na njegov 35. rođendan, u Stereo dvorani okupiti, ne treba u to sumnjati, nekoliko stotina prijatelja i suradnika te nepresušne energije riječke glazbene scene. Cjelovečernjim klupskim programom koji će se održati pod Badinom parolom »Slobodna energija«, na najbolji način će se probuditi uspomene na čovjeka koji je trajno zadužilo riječku scenu. Prva »Slobodna energija« tako će na pozornici Sterea okupiti sve one koji su nastupali u Badinom sad već legendarnom klubu »Tesla«.
Neviđenom zaljubljeniku u klupsku (sub)kulturu kao da se ispunio životni san s otvorenjem diskoteke »Tesla« koncem studenog 2006. godine. Projekt »Tesla« ujedno je i zadnja ostvarena zamisao jednog velikog kreativca, a svi oni koji su poznavali Damira Badurinu Badu znaju kako su se u njegovog glavi ideje rađale svakodnevno. Neke su bile sulude, pa čak i smiješne, druge vrlo ozbiljne i konkretne, što je Badu i činilo onim važnim sklopom riječkog urbanog mehanizma. Bada je prvenstveno bio talentirani glazbenik koji je s »Unlogic Skillom« promijenio ne samo riječku rock sliku, već i hrvatsku. Kroz »Unlogic Skill« je izbacio stotine rima koje su i danas jednako zabavne i jednako aktualne kao i prije desetak i više godina, kad su nastajale.

Slobodna energija info punkt:

Prva »Slobodna energija« okupit će Amora, Arszenika, Bebetta, Boo dalea, Coloura, Davea Riella, Dawizza, Dibidusa, Fryera, Lemona, Lucu Montecchia & Edina Halitia, Marka Asha, Moffousa, Ogija, Pacca & Rudyja B, Petra Dundova, Sebba, Sergeja, Sir Janea, Wana i XXL-a. Zabava u Stereu počinje u 22 sata, a ulaz nam je moguć samo uz pozivnice koje se mogu zatražiti na info@zabava.hr.

Nemirni duh Badu nije zadržao na jednom mjestu, odveo ga je u ugostiteljske vode u kojima je s onom istom lakoćom kao i u vrijeme »Unlogic Skilla« osvajao publiku. Lokalni ugostiteljski objekt »Viva« na Kantridi, kojem niti najveći optimisti nisu predviđali svijetlu budućnost, za Damira i brata Zorana bio je novi izazov. »Viva« je preko noći postala nova hit destinacija, a Bada domaćin koji je sa svojim vječitim dječačkim smiješkom, svim onim šalama i mudrim mislima znao popraviti raspoloženje i najzlovoljnijih mušterija.
»Viva« je zapravo bila samo uvertira u njegov veliki projekt oživljavanja riječke klupske kulture koju je želio izjednačiti s onom Ibize, Berlina ili Londona. Želio je i više… Bada je na kraju izgorio u toj želji, no uspio je zaraziti stotine koji će se u petak u Stereu još jednom prisjetiti svog gura noćnog života.
Srđan BRAJČIĆ, Novi list