Browse By

Silicone Soul premijerno u Rijeci


Nakon dvogodišnje stanke, aktivirana je Pozor! Elektronika – party serijal koji će 5 godina postojanja organizacije proslaviti zajedno s posjetiteljima riječke Stereo dvorane u petak, 30. ožujka 2012.! Glavni DJ gosti dolazi iz Škotske i premijerno nastupaju u Rijeci, house dvojac Silicone Soul!
Od prvog pojavljivanja na Soma Recordsu 1998. godine, DJ/producentski duo Craig Morrison i Graeme Reedie, poznati kao Silicone Soul, zauzeli su posebno mjesto na napučenom području elektroničke plesne glazbe, uglavnom zbog dubine i kvalitete njihove produkcije, konstantnog razvoja i urođenog razumijevanja glazbe. Silicone Soul je savršeno ime za opisati način na koji su oblikovali svaki zvučni uzorak iz njihovih studijskih strojeva, davajući najveću pažnju i emociju, ne prateći trendove, već prativši svoju strast i instinkt koji ih je doveo do uspjeha kao što je polučio hit “Right On”.
Osim komercijalnog uspjeha navedenog house klasika, Silikonci su sretni u spoznaji da se sjajno snalaze i u underground krugovima, producirajući i svirajući alternativniju, melodičnu teksturu koja odlično gravitira između raznih podžanrova housea, od deepa i techa do euforičnih i progresivnih elemenata.

Pozor! Elektronika ide dalje


Craig i Graeme upoznaju se u školi, u to vrijeme nisu se zakačili na elektroničku glazbu, njihov je put krenuo na punk koncertima The Stoogesa i MC5, kasnije slušajući Primal Scream. S vremenom odlaze na Soma večer dvojca Slam u glasgowskom klubu Arche’s, gdje doživljavaju katarzu i postaju u potpunosti zaluđeni novim elektroničkim zvukom, a od tada i kreće njihova glazbena karijera na Soma Recordsu, gdje ih Slam i Dave Clarke praktički lansiraju u elektronsku orbitu.
S punk pristupom u elektronskom svijetu Silicone Soul izdaju četiri albuma i brojna EP izdanja na Soma Recordsu te četiri kompilacije za razne izdavačke kuće, među kojima je i njihova Darkroom Dubs, te postaju jedan od produktivnijih house projekata uopće. Njihovi internacionalni nastupi po svim kutevima planete dovodi ih do priznanja i etabliranosti od strane svjetske populacije, ali i priznanja na britanskom otočju, dobivši nekoliko nominacija za najbolje DJ-e putem časopisa kao što je DJMag 2009. godine.
Na partyju još nastupaju DJ Bokee iz poznatog beogradskog projekta Kinetic Vibe te riječki DJ iGoRRitza, dok je za vizualni identitet Stereo dvorane zadužen VJ Bakka.
Cijena ulaznice iznosi 60 kn do ponoći, odnosno 70 kn nakon ponoći.