Browse By

Sean Tyas remiksirao Insigmu

Steve Helstrip (Thrillseekers) i Andy Perring (Pulser) su 2001. godine pod aliasom “Insigma” izdali impresivnu skladbu, a danas trance klasik – ‘Open Our Eyes’. Sean Tyas, jedan od nadolazećih trance producenata remiksirao je ovu skladbu koja sada zvuči još snažnije te ne čudi da ju na svojim nastupima puštaju najveća imena trance glazbe, Armin Van Buuren, Ferry Corsten, Above & Beyond, Matt Hardwick & Andi Durrant.
1) Open Our Eyes (Sean Tyas ‘Got Piano’ Remix)
Skladba kreće sa snažnom bass linijom, praćena laganom notom sintetizatora koja će kasnije prerasti u nešto veće. Tada kreće dobro nam poznata struktura sintetizatora, te ulazimo u snažnije vode. Zatim se pomalo gubi bass linija i perkusija, no to je uvod u prekrasnu, tipičnu “trancey” atmosferu. Tada Sean uvodi klavir, a rezultat je savršen – trance božanstvo. Naravno, u pozadini klavira opet se pomalo vraća bass linija i to zvuči odlično. Do kraja skladbe ima još jedna odlična sekcija kada slušamo kratki breakbeat odlomak koji također sadrži klavir, sintetizator – harmonija je potpuna.
Klavir je jedan od instrumenata zbog kojih sam počeo slušati trance glazbu, a svima vama koji dijelite istu ili sličnu ljubav prema glazbi toplo preporučam ovu skladbu, zaista je impresivna.
2) Open Our Eyes (Sean Tyas No Piano Remix)
Remix je u načelu identičan kao “Got Piano” remix, osim činjenice da ovdje nema zvukova klavira. Umjesto klavira, slušamo glazbenu podlogu iz originala, ali sa podizajućom melodijom te delikatnom harmonijom.
No, budimo realni – pokraj “Got Piano” verzije ovaj remix nema previše šansi.
Insigma – Open Our Eyes
ATCR – TCOM043CD
1. Open Our Eyes (Sean Tyas ‘Got Piano’ Remix)
2. Open Our Eyes (Sean Tyas No Piano Remix)
Žanr: Trance
Linkovi:
http://www.atcr.co.uk/
http://www.e-tcr.co.uk/
Pripremio: Goran Grudić, Brija Dot Com