Browse By

Scarlett Etienne & Ivee u Sarajevu za Dan žena

Dom mladih – Centar Skenderija u Sarajevu Vam predstavlja idealnu noć za doček ‘8. Marta’ – međunarodnog dana žena, uz šarmantne gošće Scarlett Etienne i Ivee.
Rođena u Hong Kongu Scarlett Etienne provela je svoje djetinjstvo putujući do svoje 18-te godine. Kada se doselila u New York City, buran noćni život ovog grada i ljubav prema muzici su inspirirali ovu mladu damu da kroz DJ-ing razvije svoj vlastiti stil na koji su velik uticaj imali heroji underground house scene Danny Tenaglia i Junior Vasquez.
scarlett450
Scarlett Etienne je čitavo djetinjstvo provela – na putu
Putujući širom svijeta i upoznavajući različite kulture, razvijala se i mašta koja se kasnije osjeti u njenom šarolikom opusu. Muzičke vještine i muzika kao uže područje interesa učinili su je priznatim internacionalnim DJ-em. 2002 godine postaje resident u čuvenom “Sound Factory“, a nakon toga i resident u underground klubu “Sullivan Room“. U siječnju 2006. gostuje u Carl Cox-ovom „Global radio show-u“, a njen mix postiže ogroman uspjeh nakon verifikacije više od milijun slušatelja istoimenog show-a širom svijeta.
Produkcijski rad “Eleven”, u više navrata propagira Pete Tong u kultnom “Essential Selection” BBC Radio 1 show-u. Nedavnim preseljenjem u London, ova zavodljiva umjetnica nastavlja utjecati na globalnu underground house scenu kroz konstantni napredak u svom inovativnom pristupu i zvuku.
Ivana Aleksandrović aka Ivee „zaražena“ je muzičkim virusom od najranijih dana. Klasična muzika koju je izučavala nije bila dostatna da zadovolji njen nemirni duh i potrebu za adrenalinom. Intervju koji je dala za prestižni muzički časopis RAVELINE je izglasan za jedan on najboljih u 2007. god. Iste godine je proglašena za najboljeg new commer-a Hard Techno scene.
ivee
Ivee – profesorica violine koja se tijekom noći transformira u hard techno dominu
Njen produkcijski rad objavljen je za Artillery rec, Crowbar, Hostage, Toolterror, Killaz i na mnogim kompilacijama i mixevima poznatih DJ-a. U posljednje dvije godine njena karijera je usmjerena ka inostranstvu. Do sada je nastupala u Njemačkoj, Belgiji, Bugarskoj, Austriji, Portugalu, Mađarskoj, Španiji, Italiji, Venecueli, Kolumbiji itd. Njena izdanja na Toolterroru kao i Killaz prodati su u više hiljada primjeraka i pobrojali su odlične kritike mnogih magazina kao i Juno records-a .
Ova profesorica violine, koja prvi put nastupa u Sarajevu u toku večeri se transformira u hard techno dominu, koja će vam pokazati kako i prave cure znaju dobro „lupati“!
Pored Scarlett i Ivee na partiju će nastupati i domaći dj-evi: Focho (Resident DJ Doma mladih) i Wedran (Triptonite).
Party će se održati 7. ožujka u sarajevskom Domu mladih.
Cijena ulaznice: 10 KM
Line up:
Scarlett Etienne (Excession, UK)
Ivee (Techno Live Act, Srbija)
Focho (Dom mladih)
Wedran (Triptonite)
Više informacija:
http://www.skenderija.ba
http://www.excession.co.uk
http://www.myspace.com/scarlettetiennemusic
http://www.myspace.com/ivee_tech
http://www.myspace.com/djwedran