Browse By

Sander Van Doorn

27-godišnji Nizozemac Sander Ketelaars iz Eindhovena je trance narodu poznatiji kao techtrance phreak Sander Van Doorn. Ili Sam Sharp. Ili Purple Haze. Ili Sandler. Ili Filterfunk. Sander Van Doorn je DJ i producent koji gotovo da nema konkurencije. Svojim unikatnim produkcijama pod gore navedenim aliasima je učvrstio svoj položaj među najdarovitijim producentima današnjice i to je položaj koji je gradio godinama, ali nemojte se ni slučajno zavaravati mislima da je njegovo vrijeme pri kraju. Naime, ono tek dolazi…
Ime: Sander Van Doorn
Datum rođenja: 28. veljače, 1979.
Zemlja: Nizozemska
Žanr: Trance
Izdavačka kuća: Oxygen
Web stranica: http://www.sandervandoorn.com/
Iako mnogi tvrde da je Sander iznimno dobar DJ, neosporno je da su njegove najjače strane upravo one produkcijske. Zaslužan je za produkcije kao što su A.K.A., Dark Roast, Bling Bling (kao Sander Van Doorn), Chemistry EP (Sandler), Adrenaline, Eden, Rush (Purple Haze), Hoover, Craft, Error, Twister, Deep (Sam Sharp), i to su sve produkcije koje su podržali neki od najvećih DJeva na sceni, pa neki čak i od najvećih DJeva ikada… Paul Oakenfold, Ferry Corsten, Paul Van Dyk, John Digweed, Marco V, Tiesto i tako dalje…
Jedna produkcija koja je okrenula svijet naopačke je njegov bootleg remix velikog hita grupe The Police – Message In A Bottle. Od samo nekoliko CDova namijenjenih najboljim DJevima na svijetu, ovaj rework je postao jedna od najvećih produkcija 2005. godine te je naposlijetku izdana i pod imenom Filterfunk – Message In A Bottle (iako s izmijenjenim vokalima i novim semplovima gitare, budući da nije dobivena dozvola za korištenje istih iz originalne pjesme, mada autor ovih redaka ima whitelabel označen kao TBA – S.O.S. koji sadrži originalne semplove). Filterfunk je brzo zasjeo na prva mjesta mnogih dance ljestvica diljem Europe i zadržao se na vrhu gotovo punih mjesec dana.
Njegove produkcijske sposobnosti su prisutne i u remixevima koje radi poznatim umjetnicima kao što su Robbie Rivera, Matt Darey, Randy Katana, Hookers (Angello & Ingrosso), Blank & Jones, TDR, te Armin Van Buuren.
2005. godina je bila godina priznanja za Sandera. Armin Van Buuren je upravo njega odabrao kao Breakthrough DJ Of 2006 u specijalnom Top 100 DJs izdanju DJ Maga. Osim toga, Sander je izabran kao jedan od Mixmagovih Future Heroes DJeva/producenata za 2006.
U ovoj, 2006. godini, Sander Van Doorn je jedan od DJeva koji će biti prisutan na svakom većem i respektabilnijem partyu u sezoni, uključujući i festivale poput Dance Valley, Gigadance, svi Godskitchen festivali, HI-Fi, Escape Into The Park i još mnogima – zajedno sa najvećim svjetskim imenima kao što su PVD, Armin, Tiesto, Ferry Corsten i Marco V.
Pseudonimi: Sam Sharp, Mr. Sam, Purple Haze, Sandler, Sander Van Doorn
Diskografija:
2006 Pumpkin (Oxygen)
2006 Eden / Rush (Oxygen, as Purple Haze)
2005 Hoover:Craft (Reset, as Sam Sharp)
2005 S.O.S. (Message In A Bottle) (Whitelabel)
2005 A.K.A (Oxygen)
2005 Adrenaline / Push Off Me (Oxygen, as Purple Haze)
2005 ERROR (Reset, as Sam Sharp)
2005 Bling Bling (Oxygen)
2005 Chemistry EP (Liquid, as Sandler)
2004 Theme Song (Liquid, as Sandler)
2004 Deep / In-Deep (Reset, as Sam Sharp)
2004 Dark Roast (Oxygen)
2004 Punk’d (Oxygen)
2004 Loaded (Oxygen)
2004 Twister (RR, as Sam Sharp)
Pripremio: Robert Markoš