Browse By

SAE dani otvorenih vrata i produkcija elektronske glazbe


U petak i subotu, 11. i 12. veljače 2011., SAE Institute Lubljana otvara vrata svima koji žive za glazbu i žele živjeti od nje. Program, koji počinje u 10 sati, obuhvaćat će predstavljanje edukacijskih programa, prezentacije studentskih radova i radionice.
Također u subotu u 12:30 kreće radionica o produkciji elektronske glazbe. Vodit će je znani producent i mastering inženjer Gregor Zemljič, koji je i predavač na SAE, a radio je i s brojnim svjetskim glazbenicima kao što su Carl Cox, Kevin Saunderson, Umek, itd.
SAE Institute je svjetska škola, koja održava edukaciju na području audia, videa, digitalnog filma, 3D animacije, multimedije i digitalnog novinarstva. Može se pohvaliti s više od 30 godina iskustva i više od 50 škola smještenima po cijelome svijetu. Glavni edukacijski centri se nalaze u Oxfordu (Engleska) i Byron Bayu (Australija).
Dio toga je i SAE Institute Ljubljana, koji svojim studentima omogućava diplomski studij Audio Inženjeringa, BA/BSc of Audio Production i kratki tečaj za Produkciju elektronske glazbe.
SAE nudi i dva upisna roka godišnje. To znači da student može početi sa studijem u travnju ili listopadu. Također, redovni i izvanredni model studija je na volju, tako da i zaposleni ili pak studenti koji pohađaju drugi fakultet imaju mogućnost studiranja na SAE. Trenutno je još nekoliko slobodnih mjesta za listopad 2011.
Video: SAE Ljubljana – presentation

Svaki student koji se upiše na diplomski stupanj dobije prijenosno računalo Apple MacBook, kojeg može koristiti za privatne kao i za školske namjene.
Po završetku diplomskog programa, studenti mogu nastaviti svoje školovanje na visokoškolskom programu Bachelor of Arts/Science of Audio Production, koji je priznat sa strane Middlesex University, Engleska.
Zbog velikog broja SAE škola po svijetu, student ima priliku završiti svoje školovanje u drugoj školi, kao na primjer u Amsterdamu, Berlinu, Oxfordu ili Sydneyu ili u nekom drugom gradu.

Razlika između ostalih fakulteta i SAE je ta, da je uz teoriju, veliki dio vezan na praksu, koja je potrebna kako bi budući diplomanti lakše snašli s preprekama koje postavlja industrija. Prednost SAE je da sam SAE sudjeluje s brojnim partnerima u industriji, i tako raspolaže s velikim resursima, potrebnim studentima za budući rad.
Uz sam studij, SAE Institute studentima nudi i razne pogodnosti, kao što su popusti na raznu programsku i strojnu opremu preko Internet portala SAE Store (Avid, Steinberg, Ableton, Focusrite, itd.).
Društvena mreža www.mysae.org uz komunikaciju i druženje između studenata i predavača, nudi i dnevne objave o slobodnim radnim mjestima po cijelome svijetu.
Tijekom cijele godine SAE Ljubljana održava i mnogobrojne besplatne radionice, koje su otvorene za sve zainteresirane.
Za više informacija o programima, kratkim tečajevima i radionicama posjetite http://ljubljana.sae.edu.