Browse By

Rezultati Exit ankete

Prosječan posjetitelj Exit festivala je u trećoj desetini života, nedjeljno provodi više od 20 sati on-line i to najviše na youtube.com, sluša rock, bez dinara dolazi do muzike, bio je na dva festivala u proteklih godinu dana, ide na pet koncerata godišnje, a prvi put je na neki muzički festival otišao još dok je bio tinejdžer…
Ako mu ne odgovara line-up, neće ga ni blizina festivala, ni niske cijene, ni glasine o festivalu, a ni prijatelji natjerati da dođe. A dobar line-up, kako kaže prosječan posjetitelj, čine izvođači koji su trenutno aktualni, koji su dobri uživo i koji su mu često na play listi. Skromno.
Na festivalu najčešće troši do 3000 dinara i to na piće i najbolje se zabavlja na glavnoj bini. Ne sviđa mu se što pivo mora plaćati tokenima, nikada nije bio na Agori (ili samo misli da nikada nije bio na Agori :)) i smatra da nikako ne treba smanjivati broj bina.
Najbolji koncert svih vremena na Exitu za prosječnog posjetitelja priredili su The Prodigy, a najbolji nastup na Dance Areni Carl Cox. Ove godine na Exitu najviše želi zvuk koji proizvode Daft Punk i David Guetta iako (pametna glava) razumije da će mu se želja možda ispuniti, a možda i neće, jer nažalost ne zavisi sve od naših želja. Manu Chao je prosječnom posjetitelju napravio najbolji tulum prošle godine, a baš kao i na MTV Van Gogh je dobitnik nagrade publike za najbolji domaći/regionalni akt u našoj anketi.
Na Exit prosječan posjetitelj dolazi autobusom i odgovara mu da festival traje – ni manje ni više nego – 4 dana. Nikada se nije izgubio i (skoro) nikada nije imao seks na Petrovaradinskoj tvrđavi tokom Exita. Nije siguran da li njegova politička uverenja i aktivnosti nešto zaista menjaju, isključuje aparate na struju kada ih ne koristi, a ne trepne dok ostavlja automobil iza sebe na parkingu kako bi pješke stigao… gdje god već treba da stigne.
Ako si baš ti prosječan posjetitelj Exita ne trebaš se brinuti jer prosječan posjetitelj Exita inače uopće nije prosječan .
Anketu je popunilo 1527 ljudi, kompletne rezultate možete pogledati ovdje.