Browse By

RastRaft Extreme X-Sports & Music Festival


Za sve ljubitelje ekstremnih sportova, prekrasne prirode i dobre glazbe, 3 u 1 – RASTRAFT extreme i ove godine nastavlja sa svojim petim, dosad najvećim i najbogatijim izdanjem i donosi novitete među sportskim disciplinama i hrpu iznenađenja! Na ovogodišnjem izdanju posjetitelje očekuje bogat program, koji se i ove godine sastoji od sportskog (Rafting, Paintball, Freeclimbing, Dirtjump, Bike Trials, Slackline) i glazbenog dijela, koji će se odvijati na 3 stage-a (Rock, Electro i Dub-Reggae).
Broj sportaša koji će se ove godine natjecati na festivalu premašiti će prošlogodišnju brojku, kada je na RASTRAFT-u sudjelovalo više od 300 natjecatelja iz više od 8 zemalja.  Sva sportska natjecanja održavaju se u bajkovitim Rastokama,  a njihovo praćenje je za sve posijetitelje slobodno i besplatno.Svi posijetitelji željni adrenalina i ove godine će se moći okušati u pojedinim sportovima, kao što su paintbal, slackline, a oni najhrabriji imati će mogućnost i spuštanja niz rijeku Koranu u raftovima ili kajacima.
Glazbeni dio festivala i ovogo puta otvara  tri  stage-a, a glavni ,  rock-stage ove godine  seli na otvoreno i postaje OPEN-AIR. Eelektro i dub-reggae stage i dalje su smiješteni u halama. Festival širi i prostor održavanja, a lokacija je ista kao i predhodne dvije godine;  bivše RIZ-ove hale.

RastRaft – Extreme  X-Sports & Music Festival

13.-15.05.2011.  SLUNJ-CROATIA
NASTUPAJU:
ROCK STAGE:
ZABRANJENO PUŠENJE (BIH) – PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS(HR) -JOKE (F) -ZOSTER (BIH)
POSTOLAR TRIPER (HR) -FINGER, TRIGGER HAPPINESS (HR) -THE KESH (HR) -HI-FI (HR)
MICROPHONE HOOLIGANS (HR)-LASY CHAIN(HR)
ELEKTRO STAGE:
DR MOTTE (D)-PELERAMA (HR)-DJ QUICKSILWER (D)-DJ PERO FUELL HOUSE (HR)
DJ MR.DARIO (HR) -DJ_PROTOTIP(HR)
DUB-REGGAE STAGE:
BAM WISE (HR)-BANANA ZVUK (HR)-SOPOT (BIH)-ROOTS IN SESSION (SLO)-ITAL JAM (HR)
KING  SHAGO SOUNDSISTEM (HR)- CHAKA,-POPAY,- OZ&YURI
Više detalja na www.rastraft.com.
RASTRAFT EXTREME – U 2011. godini organizatori pripremaju niz dodataka i izmjena na samom projektu, a sve to vođeni željom za podizanjem kvalitete ponude, kao i povećanje broja posjetitelja. Kako bi se smanjio rizik od lošeg vremena, RastRaft Extreme ovoga puta održati će se oko tri tjedna kasnije nego u 2010. godini i to od petka 13.05. do nedjelje 15.05.2011. Pomicanjem datuma trebali bi se stvoriti bolji uvjeti  za sportaše, ali i za goste festivala jer najveći broj gostiju koristi kamp i šator za noćenje u vremenu boravka u Slunju.
SPORTSKI  FESTIVAL – U novom izdanju RastRaft-a ostaju sva četiri sporta od prošle godine (Rafting, Paintbal, Dirt Jump i Free climbing) s nekim manjim izmjenama. Brojka sportaša koji će se natjecati u Slunju biti će veća od prošle godine, kada je učestvovalo više od tristo sportaša iz cijele Europe. Prvo sportsko događanje vezano za festival biti će RAFTING EURO KUP i održati će se već mjesec dana ranije, a na samom festivalu biti će natjecanje samo u jednoj rafting disciplini (”Head 2 Head”), koja je i najatraktivnija za gledatelje. Uvodi se i novi extremni sport – BIKE TRIALS, koji garantira novu dozu adrenalina i atrakcije. Već su sad za taj novi sport, koji je 2010. godine bio pokazni, najavljeni vozači iz Hrvatske i par okolnih zemalja. Isto tako u pripremi je izrada dodatnih umjetnih stijena za penjanje, dirt jump poligona, kao i poligona za bike trials.
GLAZBENI FESTIVAL – Važan dio cijelog projekta, koji zaokružuje cjelodnevnu ponudu projekta i uvelike pridonosi broju dolaska posjetitelja, ali i zanimanje medija. Sukladno s tom važnošću, organizatori spremaju pravu evoluciju glazbenih događanja. Bina na kojima će nastupiti glazbenici biti će i ove godine 3, od kojih bar jedna open-air. Kako je festival do sada ugostio gotovo sve velike koncertne bendove iz Hrvatske, organizatori rade na dovođenju poznatih koncertnih bendova i iz drugih zemalja, a naravno i dalje najvećih imena Hrvatske glazbene scene.
Organizatori pripremaju i dodatnu ponudu atrakcija, prezentacija i radionica, što u kombinaciji s turističkom ponudom grada Slunja osigurava da se posjetitelji neće dosađivati niti jednoga trenutka. Kamp će kao i inače biti smješten u krugu stare vojarne, koja se prostire na prostoru od 2ha, udaljen od centra Slunja pet  minuta, a od Rastoka deset  minuta hoda.  Posjetitelji festivala moći će se i ove godine okušati u pojedinim sportovima na za to posebno pripremljenim poligonima i uz stručni nadzor. Atraktivni extremni sportovi, poznati glazbeni izvođači, prirodne ljepote Rastoka i grada Slunja, dodatni sadržaji, dobra promocija, te naravno dobar glas koji festival prati od samoga početka, garancija su još jednog sportsko-glazbenoga spektakla, a pozitivne reakcije svih koji su prošle godine posjetili grad Slunj, garancija su da će i ovo izdanje RastRaft-a biti pravi magnet za posjetitelje.