Browse By

Rainer Trueby u Aquariusu

Nakon dužeg vremena na Kontrapunktu će se moći čuti zvuci housea…. U petak 5.12. zabavljati će vas tri DJ-a: Eddy koji će se nakratko prisjetiti zvuka iz kojeg je izrastao, Jogarde koji danas stoji iza najaktualnije zagrebačke Deep House večeri Freilauf (u sklopu koje redovito gostuju imena kao što su Dixon, Ame, Prins Thomas, etc. ), a kao glavna zvijezda nastupit će Rainer Trueby koji je svoje glazbeno putovanje počeo još kao teenager, puštajući dobri stari jazz i soul u domu za umirovljenike, a danas slovi kao jedan od najboljih njemačkih house DJ-a!
Nakon pomalo neobičnog prvog DJ iskustva, Rainer dobiva priliku da bude resident DJ u svom rodnom gradu Stuttgartu, gdje je istesao zanat, i rasplesavao publiku, puštajući pretežno «black music». 1993. g. upoznaje Michaela Reinbotha, glavu Compost Recordsa, koji je prepoznao Rainerov istančan ukus, i talent za otkrivanje glazbenih rariteta, pa je ovo poznanstvo rezultiralo odličnim Rainerovim kompilacijama “Glücklich 1-5” i “Talkin´Jazz 3“ za Compost Records. Nakon velikog uspjeha kompilacija, Rainer ulazi u stvaralačke vode, oformivši Trueby Trio, skupa sa Roland Appelom i Christian Prommerom.

Rainer Trueby danas slovi kao jedan od najboljih njemačkih house DJ-a
Ovaj projekt privukao je pažnju house i jazz svijeta, i stekao zavidnu reputaciju, zahvaljujući kojoj su angažirani kao remixeri za velika imena poput Bebel Gilbero, Nitin Sawhney, Miyazawa, Bobby Matos, pa tako osvajaju široku publiku diljem svijeta, svojom fuzijom, house, jazz, latin, disco, d´n b, broken beat zvukova… Njihov veliki hit A-Go-Go, potako je ovaj trojac na stvaranje albuma, te nastaje njihov prvijenac legendarni “Elevator Music”.
Rainerova DJ karijera u zadnjih se nekoliko godina razmahala do svjetskih razmjera, a njegova klupska večer Root Down u Freiburgu, u zadnjih 10 godina postala je “must play” lokacija, pa je Rainer tako ugostio DJ-e kao što su Gilles Peterson, K&D, Jazzanova, Claudio Coccolutto, Theo Parrish, Kyoto Jazz Massive, Tiefschwarz, Nicola Conte, Ame, SUMO, Patrick Forge,Dixon, Peshay, etc.
Rainer, I dalje vjeran “soulu”, ipak svoje setove začinjava i elektronskim njemačkim Deep House zvucima, jer smatra da “rave može biti odličan, učiniti klub nevjerojatnim”.
Raineru, Jogardeu i Eddyu očito je zajednička ljubav prema glazbi, no također su sva trojica veliki ljubitelji vina,…stoga vas očekuje vrlo vesela atmosfera uz kombinaciju Rootdown-Freilauf- Kontrapunkt!
Rainer Trueby
kontrapunkt plays house
05.12.2008 ( petak ) 22h
rainer trueby ( rootdown, freiburg )
www.myspace.com/rainertrueby
jogarde ( freilauf, zagreb )
www.myspace.com/jogarde
eddy ramich ( eddy meets yannah, zagreb )
www.myspace.com/eddymeetsyannah
50 / 60 kn