Browse By

Prvi dan Carnival partya u znaku rocka

Zahvaljujući aktivnom uključivanju Tuborga u organizaciju, Carnival Party se po prvi put u svojoj povijesti sastoji od rock dana, elektronskog dana i bogatog cjelonoćnog clubbing programa. Nakon prvog se dijela festivala može zaključiti da je ta suradnja podigla razinu festivala, te Riječanima isporučila uvodnu dozu ultimativne zabave.

No, krenimo redom. Svemirski brod maškarane zabave jučer je nešto iza 20 sati u orbitu riječke karnevalske noći lansirala Ida Lollobrigida i njezin bend poznat pod imenom – VIS Lollobrigida.
ida-lollobrigida1
Što reći? Najšljokičastiji hrvatski electro bubblegum trash bend na pozornici ispod šatora na Gatu Karoline Riječke bio je glasan, bizaran i otkačeniji nego ikada, pa se reakcija publike ne treba posebno opisivati. Nakon ovoga trash uvoda na pozornicu su se popeli momci iz Ramireza.
aljosa-ramirez
Aljoša i društvo publiku su razveselili pristojnom dozom svojeg melodičnog rock and rolla, a premijerno su predstavili i svoj posljednji dugosvirajući uradak Divovi i kamikaze. Pokazalo se da riječka publika dobro reagira na melodije i tekstove Ramireza, no trenutak kasnije potvrdilo se tko su neokrunjeni riječki kraljevi.
Naime, Disco`n`action svojom je punk-trance mješavinom svega što se može spojiti raspametio publiku na Carnival partyu 09. No, da bi prvi dio te duge noći završio bajkovito pobrinuli su se Svadbasi.
svadbas
Slušajući ih, teško se može reći što je bolje. Melodija, ritam, žestina, melankolična atmosfera ili pak snaga tekstova. No, možda bi se ipak trebalo odlučiti za sinergiju ljudi koji na pozornici zvuče „svjetski“, što se potvrdilo i u pretpremjernom izvođenju pjesama s albuma u nastanku.
No, nakon Svadbasa nije bio kraj – tek je bilo vrijeme za početak clubbinga. Palach je ugostio serijal [dramen’beis] koji je predvodio svestrani francuz Undergang, one-man-band koj je na nekoliko instrumenata stvarao žestoku kombinaciju drum&bassa, breaksa i rocka. Klub Discordia imao je house program, Tunel je bio ispunjen ritmovima jazz-funka, a Indigo i 2 lava također su imali posebne karnevalske programe. Jednom riječju, i za one najupornije bilo je taman.
Danas će na istom mjestu od 20.00 svirati: Vitalic, Riton i Les Petits Pilous, a domaće boje branit će ponajbolji hrvatski house DJ Mark Ash i romski bend Skandal. Program na Gatu traje od 20.00 do 03.00, a after partyi održat će se u klubovima Stereo i Discordia.
– Za više informacija provjerite www.carnivalparty.com. (photo naslovnice: Novi list)

One thought on “Prvi dan Carnival partya u znaku rocka”

Comments are closed.