Browse By

Predstavljena humanitarna akcija „Think Pink“

Humanitarna akcija „Think Pink“ pokrenuta je kao zajednička inicijativa udruge Krijesnica za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima te Danijele Martinović i udruge Dama za poticanje istinskih životnih vrijednosti. Akcijom se želi upoznati javnost s problemima s kojima se susreću djeca i obitelji djece oboljele od malignih bolesti, pomoći njihovoj lakšoj i bržoj socijalizaciji i povratku svakodnevnom životu te aktivnostima nakon liječenja. Također akcija želi ukazati na važnost pozitivnog stava i optimizma u procesu liječenja i oporavka oboljele djece.
Ovom akcijom smo željeli usmjeriti ružičasti oblak sreće prema dječici, velikim borcima i herojima koji su, na sreću, dobili svoju veliku životnu bitku s bolešću. Akcija Think Pink je naš poziv prema svima da otvore svoje srca, misle pozitivno i tako šire energiju koja pomaže u liječenju i srca i tijela. I bolesnoj djeci i njihovim obiteljima važna je podrška okoline i njihova pozitiva energija da bi se lakše i uspješnije prošli kroz težak, a često i dugotrajan proces liječenja. A istu tu pomoć i pozitivnu energiju trebaju i nakon što liječenje završi. “, istaknula je Danijela Martinović na predstavljanju akcije Think Pink.
Akcija ima i konkretan financijski cilj, a to je osiguravanje sredstava za rehabilitaciju 30 do 40 djece izliječenih od malignih bolesti u Rehabilitacijskom kampu udruge Krijesnica u Fužinama. Akciju su podržali i hokejaš Medveščaka Saša Martinović te vaterpolisti Mladosti Ivan Pisk i Marko Pavičić.
 „Mnogi zaboravljaju kako liječenje djece ne završava prestankom uzimanja lijekova ili kemoterapije. Time zapravo počinje novo poglavlje u životima njih i njihovih obitelji, a to su povratak svakodnevnom životu koji uključuje dugu fazu rehabilitacije i resocijalizacije. Kroz naše rehabilitacijske kampove u proteklih 11 godina prošlo je više od 300 djece. I baš svakome od njih vrijeme koje su proveli u druženju s drugom djecom koja su prošla kroz slična teška i bolna iskustva, ali i stručnjacima raznih profila koji im pomažu da se lakše nose s novom situacijom u kojoj su se našli, to je bilo iznimno korisna i dragocjena pomoć. Zato s organizacijom kampova nastavljamo i dalje, jer ta djeca heroji koji dobiju bitke s teškim bolestima trebaju našu pomoć i nakon završetka liječenja.“, izjavio je Zoran Cipek, predsjednik Udruge Krijesnica.
Novac za organizaciju rehabilitacijskog kampa prikuplja se prodajom knjižice Think Pink s CD-om Danijele Martinović u prodavaonicama dm-a, pozivom na humanitarni telefon 060 66 01 (cijena poziva iz fiksne mreže iznosi 6,99 kn, a iz mobilne 8,41 kn) i uplatama od strane kompanija i donatora pojedinaca na račun udruge Dama HR70 23400091510580357.
Početak akcije obilježen je otvaranjem jedinstvene izložbe u sklopu izloga trgovina u samom centru grada Zagreba – u Ilici. Tijekom mjeseca lipnja, u izlozima 15ak trgovina na potezu od Trga Bana Jelačića do Frankopanske bit će izloženo dvadesetak fotografija Ive Pervana snimljenih na  prošlogodišnjem rehabilitacijskom kampu Udruge Krijesnica.
Ove fotografije vjerno prenose optimizam i pozitivnu atmosferu koju sam i sama osjetila kad sam lani sudjelovala u radu kampa Udruge Krijesnica. Za mene je to bilo posebno iskustvo koje me je potaknulo da se i sama angažiram i pomognem u osiguravanju sredstava za nastavak sličnih aktivnosti udruge Krijesnica. Osobno sam se uvjerila koliko to puno znači djeci koja dolaze u kamp. Izložbu smo postavili na Ilicu, u izloge trgovina, s namjerom da ove divne fotografije vidi što veći broj ljudi. Sigurna sam da će izmamiti osmjehe na mnogim licima.“, kazala je Danijela Martinović.
 Za akciju je snimljena i pjesma Think Pink koju Danijela Martinović izvodi s Dječjim zborom Kikići.