Browse By

Pozor! Elektronika u Stereo Dvorani


Povodom zatvaranja Stereo dvorane u subotu, 27. ožujka u 23 sata, Pozor! Elektronika je odlučila u velikom stilu napraviti zadnji party u Stereu s gostima koji su obilježili ovaj serijal, a to su DJ Moshic iz Izraela i Kinetic Vibe iz Srbije.
Moshic slovi kao jedan od istinskih nositelja elektroničko zaluđene izraelske nacije. Svoje ime gradio je daleko od blještavila i velikih pozornica, pripadajući underground pokretu čiji je ponosni član i dan danas. Iako u njegovom poslu nema ničega što se može nazvati komercijalnim, izbor DJ Mag-a među 100 najpopularnijih u 2007. bio je znak da Moshic ima vrlo brojnu bazu fanova diljem svijeta.
Velika ljubav prema progressive houseu nije mu dozvolila da postane poput većine, ne osvrčući se na kompromisne trendove, Moshic ostaje vjeran glazbi u kojoj je od samih početaka.
Vlasnik je etikete Contrast, izdao je tri albuma, dvije kompilacije i više desetaka ostalih diskografskih izdanja. Svoje uratke izdao je na etiketama kao što su BNE Entertanment (poznata etiketa koja je proslavila Infected Mushroom i ostale izraelske glazbenike), 3 Beat Breaks, Cyber Records, Pitch Black, Nascent Recordings, Screen Recordings te, naravno, Contrast Records. Duboko, melodično, progresivno, mistično i trancy, stilske su odrednice glazbe koju predstavlja.
Moshicovi paralelni projekti tiču se nešto lakše, downtempo i breakbeat glazbe, koju producira pod pseudonimom Argonaut. Također su poznati njegovi uratci s Zidanom, čiji su materijali bili nezaobilazni u setovima progressive house DJ-a. Česta gostovanja u radijskim emisijama na kiss 100 domaćina Johna Digweeda te snimke na legendarnom BBC-ovom Essential Mixu Petea Tonga odlično su prihvaćeni setovi koji su uveliko pomogli Moshicu da se probije iz izraelskih okvira, a zbog svojeg stvaralačkog talenta i iskustva biva pozivan na svirke na svim kontinentima.