Browse By

Pozor! Elektronika slavi svoju drugu godišnjicu

Pozor! Elektronika za svoju drugu godišnjicu premijerno u Rijeku (17.04.) dovodi jednoga od najpriznatijih house DJ-a današnjice, Lukea Faira. 30-godišnji Kanađanin nesumnjivo je najjače gostovanje serijala Pozor! Elektronika koji je u svoje dvije godine djelovanja riječkoj publici redom predstavio imena poput Kinetic Vibea, Pole Foldera, Patricka Zigona, Audionove, Iceberga (Latenta Project), Moshica te Snake Sedricka.
LUKE FAIR (Kanada)
lukefair

Konstantno nastupajući po partyjima na svim kontinentima, Fairov house među ljudima se širi poput virusa s groovy, funky, electro, progressive, techy odnosno eclectic elementima, koji oblikovanjem i re-editiranjem poprimaju jednu smislenu i drugačiju formu od standardnih DJ setova.
Prvi koji zamjećuje njegov talent je John Digweed, koji s njime potpisuje ugovor za Bedrock 2002. g. Deep Dish i Danny Howells uvrštavaju ga za najboljeg mladog DJ-a u rubrici “Future Hero” za DJ Mag, dok ga je Sasha izabrao kao warm up DJ-a na svojoj promotivnoj turneji Involver CD-a 2004. g.
2003. g. zajedno s Desynom Masiellom izbacuje svoj prvi miksani CD “In House We Trust 3” za Yoshitoshi.
Veza s etiketom Bedrock i Johnom Digweedom još je više očvrsnula nakon što je 2005-e izbacio svoj drugi, odnosno prvi samostalni CD “Original Series 3“. Miks electra, old-school piano housea i funka osvojio je medije i publiku.
Nakon što je izbacio dva CD-a za institucije kao što su Yoshitoshi i Bedrock, treći svoj CD izdaje za australsku etiketu EQ kao autor “Balancea 11”. Više od 4 mjeseca rada na ovom duplom miksu pokazao se kao pun pogodak ovoga materijala kojeg je složio pomoću svoje standardne metode, a to je re-editirajući uratke kako bi se uklopile u priču na dva CD-a.
Iako je u prvom redu DJ, Luke Fair se bavi i produkcijom. Najzapaženije rezultate postigao je s EP-ovima “Ultraviolet / Bloc Rock” i “Lokitas / 34K” za Bedrock, te s aliasom Luke Wan s EP-om “The Wish” za Yoshitoshi. Sasha, David Morales ili Plump DJs su dokaz kako njegova produkcija obuhvaća širi krug DJ-a, što govori i o njegovim crossover pristupima produciranja u studiju.
Unatoč brojnim pohvalama koje pristižu na njegovu adresu, sve se nekako čini da je ovo tek početak u karijeri Lukea Faira.
POZOR! ELEKTRONIKA – “POZOR! 2. GODINE”
Stereo Dvorana, Rijeka – 17.04.2009.
LUKE FAIR
(Bedrock, Yoshitoshi, Balance / Toronto – Kanada)
www.lukefair.com
www.myspace.com/lukefairlive
www.excession.co.uk
MARK ASH
www.myspace.com/djmarkash
RUBB SURR
www.myspace.com/rubbsurr
VJ ZVUK BRODA
www.egoboobits.net
Cijena ulaza:
60 kn do ponoći
70 kn nakon