Browse By

Poznata neka imena A38stagea te Arene na Szigetu!

Uz Blur koji je najavljen valja spomenuti da su još najavljeni Boys Noize, svjetski poznatog producenta koji je svojim svježim i energičnim zvukom među top 10 DJ-a prema Rolling Stone Magazinu.
Za Sziget se priprema i Nicky Romero, koji unatoč svojoj kratkoj glazbenoj karijeri nastupa na brojnim koncertima i najposjećenijim festivalima elektroničke glazbe.
Deichkind, njemački hip-hop duo je također potvrdio dolazak. Voljeni zbog ludih i divljih nastupa koji uključuju neke dosad na pozornici neviđene rekvizite – trampoline, borbe jastucima te veće količine vodke, i ove godine će zasigurno svoju izvedbu učiniti nezaboravnom.
Utemeljitelji electro swing žanra i jedni od obožavanih bendova na poznatijim festivalima, austrijski Parov Stelar Band se vraća u Mađarsku povodom svog nastupa na VOLT Festivalu, početkom srpnja. Njima će se pridružiti techno ikona Oscar Mulero, smatran jednim od najboljih španjolskih DJ-a, koji trendove prati miješajući tradiciju i inovaciju.
Hadouken će također donijeti ludilo na A38 pozornici, ujedno predstavljajući svoj novi album ”Every Weekend”. A38 šator ugostiti će i belgijske rokere Triggerfinger, znane po kombiniranju tradicionalne i intenzivne rock glazbe sa nježnijim tonovima.
The Bots će pružiti čisti i svježi zvuk bez ikakvih umjetnih zvukova, već sa grubom pozadinskom energijom gitare.
Njemački divovi Die Arzte samo su jedan aspekt stalno rastućeg line-upa glavne pozornice.
Svojim pjesmama čiji se satirični tekstovi vežu sa tonovima na rubu punka i rocka nesumnjivo će početak večeri učiniti zabavnim.
Poslijepodnevne performanse će začiniti i Seeed, reggae-dancehall formacija, reprezentativci tog žanra u regiji.
Organizacijski odbor Szigeta s ponosom objavljuje da će svoj doprinos festivalu dati i mlada talentirana umjetnica iz Harlema, Azealia Banks, čiji nastup će se održati tijekom dana na glavnoj pozornici.
Banks je na natjecanju ”BBC Sound of 2012” osvojila visoko treće mjesto, primila Phillip Hall Radar nagradu na NME Awards, te osvojila New Style Icon nagradu na Billboards Awards.
http://youtu.be/9zzu5BVDLFM