Browse By

Poželite i vi vašeg izvođača na Szigetu,Balatonu i Voltu

Sziget Festival, Heineken Balaton Sound te VOLT Festival na svojim službenim stranicama omogućili su fanovima da izraze svoje želje sa takozvanim ”sandučićima želja”. Organizatori kažu da je svrha projekta jednostavno uvid u ono što bi obožavatelji željeli vidjeti na spomenutim festivalima.
 
”Zahtjevi i želje naših posjetitelja iznimno su važan izvor informacija za nas” – izjavio je Karoly Gerendai, utemeljitelj i upravni direktor Sziget Festivala.
”Top pedeset zahtjeva automatski ulaze na našu glavnu listu željenih izvođača, no također smo zainteresirani za upoznavanje novih izvođača koji već imaju obožavatelje diljem svijeta. Naravno, svjesni smo koji su svjetski poznati izvođači naši mogući headlineri, tako da je pravi cilj pronalazak kvalitetnih bendova koji su u usponu te će, do kolovoza sljedeće godine, postati poznati diljem svijeta. Sziget se trudi biti korak ispred jer je aktivnost naše međunarodne zajednice možda naše najveće naslijeđe, čiji status moramo sačuvati.” – dodaje Generai.
Dva su ključna faktora za ostvarivanje zanimljivog i jakog line-upa: novac i reputacija.
”Sziget se ne može natjecati sa koncertima koji raspolažu većim količinama novca, u smislu programa, te tako moramo imati na umu da je Mađarska malo tržište. No, ipak smo shvatili kako da učinimo naše evente drugačijima i posebnima, i samim time internacionalno poznatima, čiji dokaz je prošlogodišnja pobjeda na dodjelama nagrada za festivale. Također smo ponosni na činjenicu da smo u top pet omiljenih festivala nekih izvođača. To osnažuje našu reputaciju te nam tako pomaže sa rezervacijama. Prošlogodišnje pobjede Szigeta i Balaton Sounda šalju jasnu poruku menadžerima i agentima” – izjavljuje Gerendai.
Kako sudjelovati?
1. Glasajte za svoje omiljene izvođače na sljedećim web stranicama:
• Sziget Festival wishmachine:
http://www.sziget.hu/festival_english/info/wishmachine
• Heineken Balaton Sound wishmachine:
http://sziget.hu/balatonsound_english/info/wishlist
• VOLT Festival wishmachine:
http://www.sziget.hu/volt_english/info/wishlist