Browse By

Povratak kralja: Carl Cox stiže na EXIT s posebnim trosatnim setom!

Najpopularniji DJ svih vremena, a za mnoge i simbol ove profesije, veliki Carl Cox, odazvao se pozivu fanova i potvrdio dolazak na legendarnu Dance Arenu nadolazećeg ljeta! Zahvaljujući njemu, energija ovogodišnjeg Exita raste od samog starta jer nas već prvog dana očekuje specijalni, trosatni set do najranijih jutarnjih sati! Biti će ovo ujedno i obilježavanje desetogodišnjice njegovog nastupa iz 2009. godine koji se ubraja među najveće evente u povijesti elektronske glazbe. “To je bilo jedno od mojih najboljih iskustava”, potvrdio je Carl Cox i dodao da se na Dance Areni nastupa punim srcem: “Novac ne može kupiti taj osećaj, ovdje moraš dati svoju dušu, da budeš ono što jesi i to je zaista posebno kod Exita!”

Iako je Coxova veza s Exitom dosta duga i snažna, ipak ga dugo nismo vidjeli na Dance Areni, kao ni u Srbiji, a glavni razlog za to je njegova odluka od prije nekoliko godina da želi maksimalno smanjiti broj nastupa. Zato je svako njegovo pojavljivanje pred publikom danas pravi praznik i jedno od iskustava koje se ne propušta: “Svi unutar Exit tima smo izuzetno uzbuđeni dolaskom Carla na EXIT!”, izjavio je osnivač festivala Dušan Kovačević i dodao “U pitanju je prava ekskluziva, jer otkako je odlučio prije nekoliko godina da smanjuje broj nastupa i pojavljuje se samo u posebnim prilikama, postavilo se pitanje hoće li ikada ponovno posjetiti naše krajeve. Na sreću, emotivni poziv koji smo mu uputili zajedno s fanovima je dao rezultat i njegov menadžment nam je potvrdio da Carl ima veliku želju vratiti se na EXIT, te da je zbog toga odbio višestruko veće ponude nekih zemalja u okruženju. Ono što je sigurno da nas na otvaranju Exita ove godine očekuje zaista posebna večer i party koji će nesumnjivo ispisati nove stranice povijesti Dance Arene”.

Carl Cox je već desetljećima jedan od najtraženijih DJ-eva svijeta, a poslije petnaest sezona njegovih legendarnih “Revolution” noći na Ibizi, 2016. godine je Space napustio kao osoba koja je od njega napravila jedan od najvećih klubova na svijetu, poslije čega je Cox neslužbeno okrunjen kao kralj ovog jedinstvenog otoka. Uz sve navedeno, do 2017. godine vodio je svoj voljeni Global Radio Show koji je, nakon 16 godina postojanja, imao i do 17 miliona slušatelja tjedno u čak u 35 zemalja!

EXIT festival održava se od 4. do 7. srpnja 2019. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a već su potvrđeni i prvi izvođači, među kojima su The Cure, Greta Van Fleet, Dimitri Vegas & Like Mike, Phil Anselmo & The Illegals, Sofi Tukker, Tarja, The Selecter, kao i gitarski heroji, Arcturus, Entombed A.D, Peter and the Test Tube Babes i Total Chaos.

Više informacija na https://www.exitfest.org